Go Back
Udskriv

Semlor

Ingredienser

Bollerne

  • 4 æg
  • 30 g smør smeltet
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g affedtet mandelmel
  • 3 spsk fiberhusk
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk sukrin

Mandelcreme

  • 70 g mandelmel finthakkede mandler kan også bruges
  • 2 spsk sukrin melis
  • 1 æggehvide
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

Bollerne

  • Æggen slås ud i en skål og piskes luftige med elpiskeren.
  • Tilsæt det smeltede smør og fløden
  • Mandelmel, fiberhusk, kardemomme, bagepulver og sukrin blandes sammen
  • Bland de våde og tørre ingredienser sammen
  • Lad blandingen hvile i 10 minutter
  • Del dejen i fire klumper og rul til fire kugler (Form bollerne med våde hænder – så klistrer dejen ikke)
  • Bages i en forvarmet ovn ved 175º (almindelig) i 35-40 minutter
    Tip: Tag ikke bollerne ud for tidligt, da de da falder sammen.
  • Lad bollerne nedkøle helt

Mandelcreme

  • Mandelmel, sukrin melis og æggehviden røres godt sammen
  • Fløden piskes stiv i en anden skål
  • Vend forsigtigt flødeskummet i marcipanmassen
  • Massen hældes i en sprøjtepose
  • Skær toppen af bollerne og udhul bollen med en teske
  • Fyld bollerne op med mandelcremen
  • Placér toppen af bollen ovenpå skummet
  • Drys lidt sukrin melis på toppen og servér straks