Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Pin
Grødboller
Antal
18
stk
Kalorier
188
kcal
Ingredienser
Havregrød
2
dl
havregryn
3½
dl
vand
1½
tsk
salt
40
g
smør
Boller
50
g
gær
2
dl
mælk
1
spsk
sukker
ca 800
g
hvedemel
1
æg
til pensling
Sådan gør du
Havregrød
Start med at lave havregrøden – havregryn, vand og salt bringes i kog
Når væsken er trukket ind i grynene tages grøden af varmen
Tilsæt smøret og rør godt
Lad havregrøden køle helt ned
Boller
Gæren opløses i lunken mælk og sukker
Rør til massen er jævn og tilsæt havregrøden
Melet fordeles lidt efter lidt - Dejen må gerne være en smule klæg inden den sættes til hævning
Drys en halv spsk mel over dejen og lad hæve i 45 minutter
Ælt dejen kortvarigt på et letmelet bord
Del dejen i 18 lige store portioner og rul til boller
Lav 9 boller pr plade – de hæver godt
Lad hæve i 20-25 minutter mens ovnen varmer op
Pensel med æg
Bages ved 180 grader (varmluft) i cirka 20 minutter