Varm bønnesalat er lækkert tilbehør til gryderetter eller kød fra grillen. Det er nemt og hurtigt at tilberede og smager så lækkert. Vi spiste bønnerne til en omgang boller i karry, og det var så lækkert.
Kæresten, der ellers ikke er så begejstret for bønner i sin enkelthed, var svært begejstret for tilbehøret, og baby E sad da også og gnaskede løs på bønnerne (der var skyllet fri for de værste krydderier)..
Bønner er ellers ikke noget jeg gør så meget i (som listen her på bloggen også bevidner om – se selv her) Jeg plejer ofte bare at hælde kogt vand over og spise dem sådan – kedelig, I know, men det fungerer fint, som hurtigt grønt, når det lige skal gå lidt stærkt.
Ikke begejstret for de lune salater? Så prøv også den kolde version her..
400 g. bønner fra frost
10 stk. cherrytomater
30 g. salatost
Marinade
2 fed presset hvidløg
1 spsk olie
1 tsk balsamico
1 tsk citronsaft
1 tsk tørret oregano
- Tænd ovnen på 200° (varmluft)
- Put de frosne bønner i et ildfast fad
- Halver tomaterne og fordel over bønnerne
- Salatosten smuldres over fadet
- Rør marinaden sammen og fordel over salaten
- Stil fadet i ovnen og lad varme i cirka 15 minutter
Serveres som tilbehør til f.eks. boller i karry, kylling i karry, kød på grillen eller noget helt fjerde.