Jeg elsker melon! Ofte har jeg mega svært ved at udnævne en favorit, for alle melon-typer er mega skønne, lækre, saftige og ikke mindst sommeragtige!!
Sidste år spiste (og drak) jeg utrolig meget honning melon, men i år er jeg lidt mere forfalden til vandmelonen. Det er sjovt som det kan skifte, men sommeren er da ung endnu, så hvem ved om vandmelonen ligger som favorit når det bliver sensommer også..?
Og a pro pros det med at drikke melon.. Sidste år drak jeg ufatteligt mange gule melonader.
Hvad er dog det tænker du? Jo det er såmænd en lemonade lavet på honningmelon. (se opskriften her) Og den er virkelig god. Så hvorfor ikke prøve med en rød version i år, tænkte jeg?
Som tænkt så gjort!
Her får I en super frisk sommer drink, med kun 3 ingredienser og ingen tilsat sødning.. En lækker rød melonade!
Melonade af vandmelon
(ca. 500 ml.)
400 g. vandmelon*
3 dl. vand
1 ½ spsk. citronsaft
*vægt uden skal
- Vandmelonen skæres i skiver og det røde kød skæres fri af skallen og lægges i en skål
- Med stavblenderen blendes melonen til saft
- Tilsæt citronsaft og vand – vurdér selv hvor tynd din melonade skal være. Jeg vil gerne have den ret tynd.
- Skummet på toppen fjernes forsigtigt med en ske
- Hæld saften igennem en trådsi, for at minimere frugtkød i melonaden, og over i de ønskede kander/glas
- Serveres iskole – gerne med et par isterninger