Kender I det, at ens øjne “falder” over et lækkert madbillede og man med det samme tænker “mums”? Sådan havde jeg det på en halvtrist lørdag formiddag, hvor jeg sad og læste på iForms hjemmeside. Pludselig dukker der et billede frem af nogle lækre frikadeller og mine øjne er solgt!
Jeg læser så billedteksten, hvor der står at der er tale om tundeller! TUNDELLER tænkte jeg! Nu har jeg også hørt det med!
Jeg ved faktisk ikke helt om jeg tænkte mums eller bvadr? Men jeg var ihvertfald nysgerrig og valgte derfor at søge mere information om dette, i min verden, nye fænomen! Og til min store overraskelse bugnede nettet jo med opskrifter på tundellerne! Så der var ikke andet for, end at kaste sig ud i projektet!! For tun! Det har jeg altid i skabene!
Det kom der derfor denne opskrift ud af, der er super simpel at lave – og så smager den (heldigvis!) også helt fantastisk! Det smager slet ik’ a’ fisk!
Tundeller m. purløg
(ca. 6-8 stk.)
1 ds. tun i vand
1 lille løg (ca. 50 g.)
2 spsk. sesamfrø
15 g. purløg
1 æg
1 spsk. psyllium-loppefrøskaller (Husk)
½ tsk. Salt, ½tsk. peber og ½ tsk. hvidløgspulver
- Tunen hældes i en si og drænes for vand
- Løget rives på rivejernet og purløg hakkes fint med en kniv
- Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt, til farsen hænger godt sammen
- Lad hvile i ca. 10 minutter
- Panden varmes op ved middelvarme og fedtstoffet (smør ell. koldtpresset avocadoolie) smelter
- Tundellerne formes og steges på panden, til de får en gylden overflade
Spis dem lune eller kolde. Ideelle til madpakken og f.eks. salat eller ovenpå en skive hørfrøbrød!