Gårsdagens menu, blev til endnu en af de der “gad-vide-hvad-det-er-jeg-har-lavet-retter”, og det er der såmænd heller ikke noget i vejen med. Bortset lige fra når man er blogger, og gerne vil dele opskriften med jer læsere. For hvad i alverden skal man kalde sådan en ret, og hvordan skal man præsentere den?
Min første tanke gik på nachos. Men de søde kartofler var bløde! Jeg kunne sagtens gå med til en nachos-version uden chips hvis altså man finder en sprød erstatning. Det var ikke tilfældet, så nachos var det ihvertfald ikke!
Jeg tyggede lidt på den, og spurgte alligevel kæresten om hvad han mente vi havde fået – og det var ihvertfald ikke nachos! Hvad det var, vidste han så heller ikke.
Heldigvis har vi da adgang til internettet – og ikke mindst Google! Så det tog mig ikke mange minutter at opdage, at folk faktisk laver tærter på den her måde! Og når jeg sådan smagte efter, så jo – det kunne da godt være sådan lidt tærte-agtigt.
Så mysteriet blev løst – vi havde fået tærte på sød kartoffel bund med nachos fyld, til aften!
Og det var altså virkelig godt. Sådan helt fantastisk godt. Hold nu ferie hvor smagte det godt! Prøv det! Du vil ikke fortryde det… Uhmmm…!
Tærte med sød kartoffelbund og nachos fyld af oksekød, ost og salsa
300 g. sød kartoffel
400 g. hakket oksekød
1 mellemstort løg (ca. 50 g.)
60 g. ricotta
60 g. salsa
60 g. revet ost
- De søde kartofler skrælles og skæres i tynde skiver
- Pak kartoffelskiverne ind i sølvpapir sammen med 1 spsk. vand og lidt groft salt
- Bag kartoffelpakken i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i ca. 20 minutter
- Imens brunes oksekødet
- Smelt en smule fedtstof i bunden af gryden (lidt vand kan også bruges)
- Brun kødet godt, og tilsæt dine yndlings krydderier
Jeg brugt lidt salt, peber, allround krydderi og løgpulver.
- Tag kartoflerne ud af ovnen og fordel dem i bunden af et fad, samt langs siderne
- Fordel oksekødet ovenpå
- Hak et løg i grove tern og fordel over oksekødet
- Ricotta og salsa lægges ovenpå kød og løg
- Top med revet ost
- Bages i ovnen (200º, varmluft) i 12-15 minutter til osten er gylden
Serveres med en lækker, grøn salat ved siden af.
Velbekomme!