Har du nogensinde smagt syltede rødløg? Det smager mildest talt fantastisk.. Og hvad endnu bedre er – det er SÅ nemt at lave..
Syltede rødløg er det ultimative tilbehør, der kan pifte alverdens lækre retter op!
Første gang jeg stiftede bekendtskab med disse farvestrålende, søde og alligevel syrlige herligheder, var sidste år, da vi var ude og spise i Århus. Her fik vi serveret en lækker salat, med noget lækkert rødt, der viste sig at være syltede rødløg! Jeg besluttede mig for at det måtte jeg bare prøve igen, og glemte så alt om de syltede løg, indtil jeg for et par uger siden så et opslag med dem på Facebook!
Jeg sendte kæresten ud efter ingredienser, da jeg stadig er på krykker og da han kom retur blev der hakket løg til den store guldmedalje.
Mangler du en anledning til at spise syltede rødløg? Så se bare min idéliste her:
- I salaten
- I en sandwich m. oksekød, steak (roastbeef) eller kylling
- I en burger
- På en leverpostejmad
- På en rullepølsemad
- Til ostebordet
- Tilbehør til oksekød
- På hotdogs
Andre idéer til brug af rødløg? Så skriv dem i kommentarfeltet herunder… ↓
Syltede rødløg
(1 syltetøjsglas)
2 store rødløg (ca. 200 g. – renset vægt)
1 dl. sukrin
1 dl. eddike
½ dl. vand
1 tsk. peberkorn
- Glasset renset grundigt og skoldes i kogende vand
- Løgene pilles, halveres og skæres i (halve) ringe
- Put løgene i syltetøjsglasset
- Sukrin, eddike, vand og peberkorn puttes i en gryde
- Blandingen bringes i kog
- Når sukrinen er smeltet, hældes blandingen over løgene
- Luk glasset og stil det i køleskabet
- Lad blandingen trække et døgns tid
Holdbarhed: 2-3 uger
De smager jo, så fuglene synger.. 🙂 <3
Brugte en dl fra de hjemmesyltede rødbeder også sammen med din opskrift – så nu har jeg dælme RØDløg 😀
Skyllede glas med atamon og gav lagen et par dryp. Så holder det vist lidt bedre her i huset 🙂