
Svensk pølseret er en kendt dansk gryderet, som normalt består af kartofler og pølsestykker i en rød tomatsovs.
Svensk pølseret er, på trods af navnet, ukendt i Sverige! Navnet menes at stamme fra danskere, der var på lejrskole i Sverige, hvor man har frembragt en sammenkogt ret af resterne. En ret med pølser i Sverige!
Jeg har taget udgangspunkt i denne klassiker, og byttet kartoflerne ud med blomkål!
Kæresten var skeptisk, og retten blev udsat flere gange. Men nu er den afprøvet, og det var selvfølgelig en succes!
1 blomkål (ca. 700 g.)
400 g. pølser
2 mellemstore løg
1 ds. tomatpuré
1 ds. hakkede tomater
250 ml. madlavningsfløde (4%)
2 tsk. paprika, salt og peber, hvidløgspulver og allroundkrydderi
- Skær blomkålene ud i buketter, snit løgene i store tern og hak pølserne i skiver
- Fyld elkedlen med vand, sæt i kog og blanchér blomkålene
- Hæld lidt fedtstof på panden og rist løgene i paprika
- Tilsæt pølserne og rist godt
- Tomatpuré, hakkede tomater og madlavningsfløde hældes over pølserne. Rør godt!
- Blomkålene hældes i og vendes forsigtigt rundt i sovsen.
- Smag til med salt, peber, hvidløgspulver og allroundkrydderi
- Lad retten simre under låg – ved svag/medium varme i min. en halv times tid.
Lyder fantastisk lækkert … 😉
Jeg ville nok ikke bruge madlavningsfløde. Der er tit mel og alt muligt andet i den slags. Hvis jeg ikke bruger normal fløde, så burger jeg kaffefløde (9%)