Svensk Pølseret – en hverdags klassiker
Jeg elsker når jeg er ude og handle,kigger ned i køledisken og inspirationen bare kommer væltende ind over mig…

Og jeg hader når den ikke gør…

Se seneste par gange har jeg haft inspirationen med hjemmefra og kun gået efter mad til de retter der er blevet besluttet… Denne måde at handle på tiltaler mig også.. Men en kombination er bare aller bedst!

I sidste uge var det kæresten, der nævnte at det var længe siden vi havde fået svensk pølseret.. Og det er det vitterligt også! Sidste gang vi fik det, havde vi lavet en version med blomkål.. Det var i januar 2015.. Og før det, tror jeg måske var tilbage i 2012, da jeg boede i Virklund…

Nu skiver vi så 2018 og jeg fornemmer lissom et mønster! Vi spiser simpelthen svensk pølseret hvert 3. År. Denne gang med kartofler!

Blev du nysgerrig på opskriften med blomkål, så finder du den ved at klikke her! Men lad mig bare være ærlig… Billedet er virkelig tarveligt.. Og det ser ikke just indbydende ud.. Men smagen fejler altså ikke noget.. Faktisk er det vildt godt med blomkål også – så vidt jeg husker.. hehe

Og nu til klassikeren…


Svensk pølseret

1 kg kartofler

2 spsk. smør
mellemstore løg
2 tsk. rosen paprika
6 røde pølser
140 g tomatpure
2 ds hakkede tomater
1 dl mælk
salt og peber

Pynt: Purløg

 • Kartoflerne skrælles og koges i usaltet vand (cirka 15 minutter)
  Kartoflerne skal stadig være faste
 • Smelt smøret i en gryde
 • Hak løgene groft og svits i gryden
 • Tilsæt paprika og svits
 • Skær (eller klip) pølserne i skrå, tykke skiver
 • Steg i gryden i cirka 5 minutter
 • Skær kartoflerne i tykke skiver og put ligeledes i gryden sammen med tomat og mælk
 • Bring retten i kog
 • Skru helt ned for varmen, sæt låg på gryden og lad retten småsimre på blusset i min. 30 minutter – husk at røre i gryden ind imellem…
 • Tag låget af og smag til med salt og peber
 • Giv retten et opkog
 • Serveres med massere af friskklippet purløg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.