Milkshakes – det er sådan noget de drikker i amerikanske film.
Jeg kommer især til at tænke på musical’en “Grease” fra 1978, hvor Sandy og Danny er på date, og bestiller en kæmpe burgermenu og skyller den ned med chokolademilkshake. Eller hvor Rizzo kaster en jordbærmilkshake i hovedet af Kenickie. Ak ja!
Men nej – milkshakes er bestemt ikke noget jeg har drukket meget af i mit liv, så hvorfor jeg pludselig fik lyst til at drikke én, ved jeg simpelthen ikke. Men det smager jo virkelig godt, og så tager det kun 2 minutter at lave – ja den er skam god nok! Det er da noget nær den hurtigste dessert jeg kan komme i tanke om.
Milkshakes er super nemme at lave, og består klassisk af blendet mælk og is. Simpelt, ik?
Jeg har i denne version brugt jordbær som smags- og farvegiver, men man kan jo proppe hvad som helst i sådan en herlighed.
Har man en god opskrift på vaniljeis, vil jeg helt sikkert anbefale at bruge den. Min ismaskine står godt gemt væk i et hjørneskab, og jeg tyr dermed til købeisen. Jeg foretrækker ISIS versionen, der er sukkerfri og lav på kalorier!
Jordbær milkshake
(1 stort glas)
150 g. jordbær*
1½ dl. mælk
50 g. vaniljeis
+ 1 spsk. vaniljeis til toppen
*både frosne og friske jordbær kan bruges
- Jordbær, mælk og vaniljeis puttes i en skål
- Brug stavblenderen til at blende milkshaken jævn (en almindelig blender kan også bruges)
- Læg en kugle vaniljeis på toppen og pynt med friske jordbær