Stegt rosenkål med bacon

For et par uger siden var udfordringen hos madstaffetten at lave retter med rosenkål.
Det havde jeg ikke mod på!
Men da det så tikkede ind med alverdens idéer, blev jeg enig med mig selv om, at jeg nok hellere måtte give rosenkålene en chance mere.

Jeg blev opfordret til at bruge friske rosenkål – og det gjorde altså det store udslag. Tidligere har jeg kun smagt retter med rosenkål fra frost, men det er slut nu! Jeg er vundet over på rosenkålssiden – så længe det er friske rosenkål der kommer på bordet!

Nu kan jeg faktisk ikke vente på at der kommer rosenkål på bordet igen. Har et par idéer på tegnebordet til en masse grøn sjov! Men er stadig på ganske usikker grund, så har du nogle fantastiske rosenkåls-retter, så del dem gerne i kommentarfeltet herunder!


RosenkålStegt rosenkål m. bacon

400 g. rosenkål
150 g. bacon
lidt fedstof

  • Tag en mellemstor gryde og fyld den op med vand
  • Bring vandet i kog
  • Når vandet koger hældes rosenkålene i gryden
  • Vent på at vandet atter koger og hæld da rosenkålene i et dørslag så vandet sies fra
  • På panden smeltes fedtstoffet
  • Rosenkålene lægges på panden
  • Bacon’en klippes i mindre stykker
  • Rosenkål og bacon steges, til baconen er færdig

Serveres med det samme

Tip: Servér f.eks. med en god hakkebøf, ærter og sauce eller dip

Velbekomme!

Rosenkål

Rosenkål

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.