Gårsdagens rester er et hit, når det kommer til morgenmad! – Tag det fra en, der altid har hadet rester!
Har du også et anstrengt forhold til rester? Gemmer dem, men har svært ved at få dem brugt de næste par dage? Så er du ikke den eneste. Jeg er heldigvis god til at tilpasse mængden af mad, så jeg ikke står med en hulens masse mad i overskud, men ind imellem sker det alligevel , at jeg får beregnet mig.
Tag nu f.eks. dagens morgenmålid, der blev til reste-vafler med scrambled eggs, avocado og pølser.
Reste vafler tænker du så? Kan man nu lave for mange vafler? Og ja – det kan man faktisk godt. Men hvis ikke du har vafler til overs, så kan du jo altid lave nogle ekstra og putte i en pose, der enten kommer i køleskabt eller i fryseren. Så har du altid “reste-vafler” lige ved hånden!
Her i påsken har vi haft godt gang i grillen, og når vi griller har vi altid kød til overs. Det gør mig ikke noget, for jeg kan sagtens spise kød til morgenmad eller frokost dagen efter. Det eneste jeg ikke er fan af er pølser. Men vi har endelig fundet nogle, der ikke giver mig kvalme og mavepine, så nu sætter jeg gerne tænderne i sådan en bandit fra grillen. En enkelt frankfurter lå ensomt tilbage på tallerkenen, og gjorde resten af morgenmåltidet selvskab.
Avocadoen var også en rest. Igår brugte jeg nemlig kun en halv avocado og kunne simpelthen ikke spise mere. SÅ jeg tog chancen og lagde den halve avocado (og stenen) i en lukket pose. Efter ca. 24 timer var avocadoen stadig grøn, men enkelte brune streger i overfladen, men helt grøn i midten! YES! Det var en succes.
Squashvafler m. brunch topping
(2 stk.)
2 stk. squashvafler
2 skiver ost, f.eks. flødehavarti
1 portion scrambled eggs
1 stk. frankfurter
½ avocado
- Ovnen tændes på 200º (varmluft)
- Når ovnen er varm lægges squashvaflerne på en plade, beklædt med bagepapir
- Læg én skive ost på hver vaffel
- Lad vaflerne passe sig selv i ovnen i 10-15 minutter, til osten er smeltet ned i vaflen.
- Imens laves scrambled eggs på panden.
- Når æggene er færdige tages disse af panden.
- Pølsen klippes i tykke skiver og lunes på den varme pande
- Avocadoen moses med en gaffel
- Når vaflerne er færdige, fordeles en klat avocado på bunden
- Scrambled eggs lægges oven på
- Pølseskiverne lægges på toppen
- Pynt evt. med lidt frisk-klippet purløg..