Squash m. hytteost og tun

Jeg er god til at få købt en masse grøntsager, lægge dem i køleskabet, og så glemme alt om dem!
Så har det været solskin og grillvejr – så spiser man salat i stedet for squash, auberginer og kål! Og så ligger det bare og bliver for gammelt! Mega øv!

Så i dag tvang jeg mig selv til at få brugt nogle af de sørgelige rester i køleskabet!

Allerede imorges besluttede jeg mig for hvad frokosten skulle bestå af! Jeg nå nemlig og hyggede mig under den varme dyne uden intention om nogensinde at stå op! Med ipad’en i hånden skulle tiden nok kunne bruges fornuftigt!
Jeg lå og kiggede mad-billeder på Pinterest, og faldt over en opskrift med squash og tun! I ovnen vel og mærket!
Er ikke meget for varm tun, men prøves, det skulle det altså!
Jeg lavede en del ændringer i opskrifter, der kun bestod af udhulede squash, dåsetun og revet ost! Jeg ville godt have lidt mere grønt og noget til at samle osten! Så derfor lavede jeg min egen version af det jeg å på billedet og er ganske tilfreds med resultatet!

En meget mild, lun ret, der mættede vildt godt! Har man lige så lille appetit som jeg havde idag, så er der nok til fire personer!! Meeen jeg vil nok servere to halve squash pr. person alligevel! Så hellere gemme til imorgen!


SquaaashFyldte squash med tun
(4 stk.)

2 squash
1 ds. tun
½ løg
½ snackpeber
1½ spsk. hyteost
et lille drys salt og peber
evt. lidt revet ost til at toppe med

  • Squashen halveres og “indmaden” skrabes ud med en ske (gem f.eks. dette til at putte i en kødret)
  • Tunen åbnes og drænes for vand
  • Hæld den ud i en skål og del tunen med en gaffel
  • Hak løg og snackpeber i små tern og vend i tunmassen sammen med hytteosten
  • Fordel tunblandingen i de fire halve squash og drys evt. med lidt revet ost
  • Bages i en forvarmet ovn v. 200º i 12-15 minutter

Tip: Jeg skærer aldrig bunden og toppen a’, da jeg synes det ser flot ud at servere dem med! Men jeg spiser aldrig enderne – så man kan sagtens skære dem a’ inden man sætter squash’ene i ovnen!

About

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]
%d bloggers like this: