Sprød, glutenfri kikærtepizza m. kikærte- og sesammel!

Endelig lykkedes det med en vaske-ægte melpizza!
En pizza med god struktur og smag!
Et håndholdt pizzaslice, der ikke behøver at blive spist med kniv og gaffel, men som faktisk kan spises i oprejst position eller på farten!

Efter en lang dag med undervisning og skole-hjem samtaler, var det ikke ligefrem fordi at køkkenet lokkede!
Men jeg havde helt vildt lyst til pizza, så det fik jeg overbevist kæresten om at vi skulle have!

Først kastede jeg en dej sammen, som lugtede af peanutbutter og som var så klistret at jeg måtte kassere den klump, jeg netop havde rullet ud mellem to stykker bagepapir!!! Det sad nemlig fast!
Og med en knurrende mave er det ikke ligefrem fejloperationer der er tid, lyst eller plads til!

Så kom jeg i tanke om en opskrift som jeg havde arbejdet med tidligere på året.
Opskriften var ikke færdig endnu, for bunden var meget tør, kompakt og den revnede! Ikke fedt at stå med smuldrepizza i hånden!
Men med et par små justeringer lykkedes det endelig at få en lækker pizzabund!

Så da vi havde spist skyndte jeg mig til tastaturet for at nedskrive min nye pizzaopskrift!
Uhmmmm er vidst det ord, der beskriver denne oplevelse allerbedst!


PizpizzSprød pizza m. kylling og grønt
(2 stk.)

3½ dl. kikærtemel
2 dl. sesammel (affedtet)
1½ dl. pofiber
2 tsk. bagepulver
1 tsk salt
2 dl. vand
1 æg

  • Alle de tørre ting hældes i en skål (kikærtemel, sesammel, pofiber, bagepulver og salt)
  • Slå ægget ud i mel-blandingen og tilsæt vandet
  • Rør det hele godt sammen med elpiskeren – dejen minder meget om en smuldredej.
  • Når dejen er begyndt at samle sig igen, æltes den godt sammen med hænderne
  • Lad hvile i 5-10 minutter
  • Del dejen i to og rul til kugler
  • Placér dejen mellem to stykker bagepapir og rul den tynd!
  • Dejen vil klistre lidt til bagepapiret, men når den bliver bagt slipper den igen.
  • Når dejen er stor nok, gentages processen med den anden klump
  • Forbage pizzaerne i ovnen i 8-10 minutter ved 180º (varmluft), til skorpen bliver sprød
  • Tag bunden ud af ovnen
  • (Hvis man ønsker at nedfryse bundene, er det nu det skal gøres)
  • Smør pizzasaucen ud over bundene
  • Drys lidt ost over
  • Fordel kødet og top med det grønne
  • Bag pizzaen (med fyld) i yderligere 12 minutter v. 225º (varmluft)

Kokkens Pizzasauce
(passer til to pizza’er)

1 lille dåse tomatpuré
4-6 blade basilikum
3 dråber tabasco
allroundkrydderi og hvidløgspulver

  • Basilikum hakkes i små stykker med en kniv
  • Alle ingredienserne puttes i en lille skål
  • Rør rundt til massen er jævn
  • Fordel saucen over pizzabundene

Fyldet

150 g. kyllingebrystfilet
koriander og spidskommen
½ portion pizzasauce
50 g. revet ost
1 lille løg
1 tomat
30 g. majs
¼ rød peberfrugt

  • Kyllingen skæres i helt små stykker (tern) og hældes i en gryde med lidt vand
  • Kog kyllingen, så den bliver hvid og tilsæt krydderierne (et drys tørret koriander og spidskommen)
  • Når kyllingen er færdig hælder man vandet fra
  • Kyllingen placeres ovenpå tomatsauce og revet ost
  • Grøntsagerne fordeles jævnt oven på kødet

Tip: Har man meget saftige tomater, kan det være en god idé at knuge noget af vandet fra, så pizza’en ikke bliver for våd!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.