Fedtfattig kylling i fad med hvidkål, kokos og spinat

Super lækker kylling i fad med massere af grøntsager
– kun 65 kcal pr. 100 g.
Fedtfattig, sundt og lækkert.

Kylling i fad

m. kokosmælk, hvidkål og spinat
Ret Hovedret
Kalorier 65 kcal

Ingredienser
  

Kyllingen

  • 600 g kyllingebryst
  • 70 ml kokosmælk

Hvidkålen

  • 1 kg hvidkål

Sauce

  • 3 g flydende becel
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 løg (ca. 110 g)
  • 250 g champignon
  • 3 kugler frossen spinat (ca 100 g)
  • 500 ml madlavningsfløde (4%)
  • 100 g revet ost (mozzarella)
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Kylling

  • Skær kyllingen ud i mundrette stykker
  • Hæld vand i panden (så bunden er dækket) og kog kyllingen heri
  • Når kyllingen er færdig (kødet er hvidt) tilsættes kokosmælken.
  • Lad det hele koge ind, til der ikke er mere væske i panden

Hvidkålen

  • Snit hvidkålen i fine stykker, hæld det i en gryde og dæk med vand.
  • Lad koge til det er mørt (20min?)
  • Hæld vandet fra og lad kålen dryppe á i en si

Saucen

  • Hvidløg, løg og champignon skæres i tern
  • Put smør i en gryde og lad det smelte. Put grøntsagerne heri og svits
  • Tilsæt spinaten
  • Når spinaten er tøet op tilsættes madlavningsfløden
  • Varm godt og smag til med salt og peber
  • Tilsæt osten og rør til den er smeltet

Kylling i fad

  • Hæld sovsen over hvidkålen og kyllingen og bland det godt. Hvis sovsen ikke strækker, så hæld lidt mælk over.
    Varmes ved 200* i varmluft ovn i ca. 35 min
  • Find et ildfastfad og fordel hvidkål og kylling heri
  • Hæld saucen over og mix godt
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200° (varmluft) i ca. 35 minutter

Noter

Næringsindhold pr 100 g
Energi: 65 kcal
Fedt: 2,1 g
Kulhydrat: 1,7 g 
Protein: 6,8 g
Tip: Hvis man ønsker mere ost, så hæld det ovenpå retten når der er ca. 10 min tilbage – det giver en lækker, sprød skorpe (er ikke indregnet i kcal)
Tip: Klip noget bacon over i små stykker, steg på panden og servér ved siden af som topping.

About

2 thoughts on “Fedtfattig kylling i fad med hvidkål, kokos og spinat

  1. Hej. Denne ret ser meget interessant ud – også selv om jeg ikke følger nogen speciel kur 🙂 men at bruge hvidkål som bund, det lyder lækkert og skal helt sikkert prøves.
    God påske.
    Venlig hilsen
    Jette

    1. Du kan bruge hvidkål som bund helt vildt mange ovnretter, så det er bare med at prøve sig frem!
      Skønt at du blev inspireret om ikke andet 😀
      God påske til dig også!

      Vh. Line

Leave a Reply to Madfidusen Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]
%d bloggers like this: