
Tordenvejr? Rolig nu, det er bare min mave!
I slipper for en længere smørre. Jeg vil bare fortælle hvad jeg skal have til aftensmad, og dele denne skønne opskrift med jer. Helt klart en af mine nye favoritter.
Prøv den, og lad mig høre din dom…
Kokoskylling
– på en bund af hvidkål og en spinat/flødesovs
600 g. Kyllingebrystfilet
1 kg, Hvidkål
70 ml. Kokosmælk
500 ml. Madlavningsfløde (4%)
100 g. Revet ost (ca)
250 g Champingnon
1 stort Løg
1 god håndfuld spinat
2-3 fed Hvidløg
Kokosolie
Salt, peber
Kylling:
- Skær kyllingen ud i mundrette stykker
- Hæld vand i panden (så bunden er dækket) og tilsæt lidt kokosolie
- Steg kyllingen
- Når kyllingen er blevet hvid tilsætter man kokosmælken.
- Lad det hele koge ind, så der stort set ikke er mere væske i panden
Hvidkål
- Snit hvidkålen i fine stykker
- Hæld det i en gryde og dæk med vand
- Tilsæt lidt salt og peber
- Lad koge til det er mørt (20min?)
- Hæld vandet fra og lad kålen dryppe á i en si
Tag et ildfat fad og dæk bunden med hvidkål og læg kyllingen ovenpå, som på billedet herunder.
Drys med salt og peber
Sovs:
- Hvidløg, løg og champignon steges i smør ell. Olie. Tilsæt spinat.
- Hæld fløden over og varm godt.
- Krydr med salt og peber
- Tilsæt (evt) ost
Hæld sovsen over hvidkålen og kyllingen og bland det godt. Hvis sovsen ikke strækker, så hæld lidt mælk over.
Varmes ved 200* i varmluft ovn i ca. 35 min
Tip! Hvis man ønsker mere ost, så hæld det ovenpå retten når der er ca. 10 min tilbage – det giver en lækker, sprød skorpe
Tip! Klip noget bacon over i små stykker og servér ved siden af, så man selv kan drysse lidt oven på
- Kylling på kokosbund
- Sovsen bliver til
Hej. Denne ret ser meget interessant ud – også selv om jeg ikke følger nogen speciel kur 🙂 men at bruge hvidkål som bund, det lyder lækkert og skal helt sikkert prøves.
God påske.
Venlig hilsen
Jette
Du kan bruge hvidkål som bund helt vildt mange ovnretter, så det er bare med at prøve sig frem!
Skønt at du blev inspireret om ikke andet 😀
God påske til dig også!
Vh. Line