Grønne madvafler med spinat – perfekte til at snige lidt ekstra grønt ind i kosten.
Spis dem som de er, top dem æg og avocado, spis dem med risotto på eller sammen med friske bær og sirup. Kun fantasien sætter grænser, hvad end du laver vafler til at stille den lille sult, eller som en del af et større måltid.
Spinatvafler m. havregryn
Antal: 8 stk
Ingredienser
- 100 g spinatblade
- 50 g havregryn
- 3 æg
- 1 dl mælk jeg bruger letmælk
- 10 g margarine
- 1 tsk salt
- 150 g hvedemel
- evt fedtstof til vaffeljernet
Sådan gør du
- Spinatbladene skylles og puttes i en skål med havregryn og mel
- Brug stavblenderen til at hakke spinat og havregryn helt fin. Fortsæt med at blende/hakke til du har en jævn masse
- Tilsæt mælken og blend videre
- Når du har en glat masse, tilsættes margarine, salt og mel
- Mix godt og lad dejen hvile mens vaffeljernet varmer op.
- Fordel ¼-½ dl dej i vaffeljernet (alt efter hvor store dine vafler skal være – mine er ikke helt på størrelse med vaffeljernet, da vi godt kan lide salte vafler sådan)
- Gentag til der ikke er mere dej. Tilsæt evt. fedtstof til vaffeljernet undervejs. Jeg bruger smør.
Noter
Tip
Opskriften giver 6-10 vafler, alt efter hvor store dine vafler skal være.
Husk: Du kender dit vaffeljern bedst, ifht varmeindstilling, fedtstof mv.
Serveringsforlag
Nyd dine vafler med sød eller salt topping
Fx. friske bær og sirup eller en portion risotto


