Jeg elsker lasagne… Og lad os bare være ærlige, så vidner listen af low-carb-lasagne-opskrifter på bloggen om det samme.. Jeg er stor fan af at bruge grøntsager som erstatning for de kornholdige, farlige og ikke mindst kalorieholdige pastaplader.. Jeg elsker disse grøntsags versioner, men hvis du savner pladerne, så ved jeg, at det er mange, som bruger strombolidejen til formålet. (Jeg har ikke kastet mig ud i det (endnu))
Hidtil har vi primært spist lasagne med auberginer eller squash! Begge dele er helt fantastiske, men hvidkåls versionen er er nu også helt fantastisk.
Du kan finde opskrifterne på hhv. aubergine- og squashlasagne herunder
Og når nu vi er ved grøntsagslasagner med oksekød, så skulle du også ta og prøve den skønne madpakkeudgave med squasagnemuffins.. Det lyder måske lidt mystisk, men det er altså også ganske lækkert.
Opskriften herunder er blevet lidt lang, men lad dig ikke skræmme – den er virkelig simpel. Det eneste du skal er at dampe spidskålen, røre kødsovsen sammen, lave en ostesovs, samle det hele og lade ovnen klare resten!
Spidskålslasagne m. oksekød, spinat og ostesovs
Denne opskrift består af fire dele: Spidskålsplader, oksekød-spinat fyld, ostesovs og selve “lasagnen”
- Start med at tænde ovnen på 200º (varmluft)
Spidskålsplader
1 hel spidskål*
vand
1 tsk. salt
*min vejede ca. 750 g. Det var for meget, og resten blev brugt til kåldolmere dagen efter
- Find en stor gryde og fyld den halvt op med vand
- Tilsæt 1 tsk. salt
- Vandet bringes i kog
- Fjern stokken fra spidskålen, samt det yderste lag blade
- Skyl godt og put den ned i det kogende vand
- Sluk for varmen og vent til bladene skiller sig ad
– Tag bladende af, som de løsner sig - Sæt kødet over imens
Oksekød-spinat fyld
5oo g. oksekød
1 mellemstort løg – ca. 50 g.
1 squash – ca. 300 g.
1 ds. tomatpure (140 g.)
Krydderier: 1 tsk: salt, peber, allroundkrydderi, paprika og oregano
-Tilsæt evt. 1-2 tsk. chili, hvis du er til stærk mad
300 g. spinat
- Oksekødet brunes i en gryde
- Løget pilles og skæres i grove tern
- Squashen skylles og rives på den grove side af rivejernet
- Løg og squash puttes i gryden
- Lad det stege et par minutter og tilsæt da tomatpure
- Rør godt rundt
- Smag til med krydderierne
- Spinaten hakkes
- 100 g. puttes i kødsovsen. Resten gemmes til senere
- Sluk for varmen mens ostesovsen laves
Ostesovs
1 dl. fløde
100 g. flødeost
1 dl. vand
100 g. revet Parmigiano Reggiano ost
½ tsk. muskatnød og salt
- Fløde og flødeost puttes i en gryde
- Tænd for varmen (svag-mellem)
- Med et piskeris røres flødesosten ud
- Tilsæt vand og rør godt
- Parmigiano Reggiano osten rives på den fine side af rivejernet
- Den revne ost puttes i flødesovsen
- Rør til sovsen er helt jævn
- Smag til med krydderier
Så skal lasagnen samles
- I et ildfast fad, ligges skiftevis oksekød, spinatblade, ostesovs, hvidkålsblade
- Gentag
- I det sidste lag lægges ostesovsen ovenpå spidstkålsbladene
- Bages i den varme ovn i 25 minutter
- Tag osten ud og drys med revet ost
- Bag i yderligere 12 minutter
- Lad lasagne hvile i 5-10 minutter inden servering
Velbekomme!