Spidskålsalat m. mango

Jeg har (vidst nok) sagt det før, men så får I den altså lige igen…. Frugt i salat er altså et hit!
Frugtens naturlige sødme passer perfekt sammen med de lækre grøntsager, og lysten til at plaske det hele til i dressing daler drastisk! (Spørg bare kæresten! – Hans svaghed, ikke min..)

I virkeligheden er jeg ikke ret vild med salat – altså selve salaten! Ruccola, Iceberg – you name it! Men jeg køber det altid, og så skal det jo også bruges. Men en salat uden salat smager meget bedre synes jeg. Jeg er især vild med at bruge kål i salater! Min mor har altid brugt kinakål, så måske er det derfor jeg har det på den måde?

Ihvertfald får I her en rigtig sommer-agtig salat!
Vi fik frikadeller til! Men jeg tænker at den kan serveres til alt! Jeg forestiller mig ihvertfald at den vil ende på bordet ved flere grillaftener denne sommer.

Opskriften får I i dag præsenteret i gram. Dette er lidt atypisk, specielt for mine salatopskrifter, men jeg havde tilfældigvis nogle rester, der skulle bruges. Har man ikke nogen køkkenvægt, kan man altid prøve sig lidt frem! Mængden af ingredienser er ikke vigtigst – det vigtige er sammensætningen af dem!


Mango-salatSpidskålsalat med mango

350 g. spidskål
100 g. ærter
50 g. agurk
90 g. peberfrugt
115 g. mango

  • Start med at skylle alle grøntsagerne
  • Spidskålen skæres ud i tynde ringe og hakkes helt fine
  • Agurk og peberfrugt skæres i stænger og derefter i små stykker
  • Bruges frosne ærter blancheres disse med kogende vand
  • Mangoen skrælles og skæres ud i små stykker
  • Det hele blandes i en skål

TIP: Skal salaten stå lidt inden servering, hæld da saften fra ¼ citron over, så bliver den ikke slatten og brun.

About

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]