Spicy butternut chicken ‘n’ cury

Halloween og efterår handler ikke kun om kulde og uhygge, men i særdeleshed også om græskar.

Butikkerne bugner af alverdens forskellige græskar, og skønt det ser spændende ud, er der ikke meget inspiration at hente, når man står med de sjove grøntsager i hånden. De burde hyre mig, til at komme med ideer.

Heldigvis er problemet ikke større, end at man bare kan gå på nettet! Og der er tilgengæld massere af inspiration at hente. Og nu du har forvildet dig ind på min blog, skal du selvfølgelig vide, at du kan nemt finde alle min opskrifter med enten hokkaiodo græskar eller butternut squash ved at trykke på disse links:
Madfidusens samlede hokkaido-opskrifter
Madfidusens samlede opskrifter med butternut squash

Spicy butternut chicken ‘n’ curry

Equipment

  • 1 wok gerne med låg til

Ingredienser

  • ½ butternut squash ca. 300 g
  • 2 løg mellemstore
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk karry
  • 2-3 tsk rød karrypasta
  • ½ porre
  • 450 g kyllingebrystfilet
  • 1 tsk ingefær fint revet
  • 2 dl vand
  • dl kokosmælk

Sådan gør du

  • Start med at halvvere dit butternut squash og bag det i ovnen ved 200º i ca. 40 minutter – Dette kan med fordel gøres dagen inden, eller hvis du foodprepper først på ugen.
  • Løgene pilles og snittes i små tern
  • Porren skylles og skæres i halve ringe
  • Kyllingen skæres i mundrette bidder
  • Ingefæren skrælles og rives på den fine side af rivejernet *
  • Wok'en varmes op på højeste blus
  • Tilsæt olien og steg løgene heri.
  • Når løgene bliver bløde tilsættes karry'en (jeg bruger 1 tsk hot karry + 1 tsk ostindisk karry)
  • Når karry'en er "brændt af" tilsættes kylling og rød karrypasta
  • Skru lidt ned for temperaturen mens kyllingen steger
  • Når kyllingen er klar, tilsættes porre og ingefær
  • Steg i ca. 5 minutter
  • Tag dit butternut squash og udhul den med en ske – Mos det gerne en smule med bagsiden af skeen, så det bliver lidt puré-agtigt
  • Hæld det i kyllingeblandingen og rør godt rundt
  • Tilsæt vand og kokosmælk
  • Sæt låget på og lad retten koge i 15-20 minutter

Noter

 
Tip: *Opbevar resten af den revede ingefær i fryseren.
Serveringsforslag: Serveres med kolde blomkålsris (revet blomkål) eller den lune version (klik for opskrift)
Top evt. med lidt frisk basilikum og cashewnødder

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.