Kagen, der kan bages året rundt – men smager skønt af efterår.
Uden hvedemel, hvidt raffineret sukker eller mælk
Glutenfri Æble-kanel muffins
Antal: 10 stk
Ingredienser
Æble-kanel muffins
- 2 stk æbler mellemstore
- 1 tsk kanel
- 1 tsk Sukrin Gold
- 100 g mandler
- 50 g valnødder
- 50 g kokosmel
- 2 æg
- 1 spsk smeltet smør (ca. 10 g.)
- 1 tsk bagepulver
Kanel Topping
- 150 g Philadelphia
- 1 tsk kanel
- 2½ spsk Sukrin Melis
Sådan gør du
Æble-kanel muffins
- Ovnen tændes på 160º (almindelig)
- Tag en kasserolle frem og dæk bunden med vand
- Sæt den på blusset til opvarmning mens du skræller æblerne og skærer dem i mindre stykker
- Æblerne hældes i vandet sammen med kanel og Sukrin gold
- Lad det koge godt til vandet er fordampet. Når vandet er fordampet er æblerne færdige
- Hæld nu mandler, valnødder og kokosmel i en skål sammen med æblerne, æg og smør og blend det hele med stavblenderen.
- Tilsæt bagepulver og rør det hele godt sammen
- Fordel dejen i muffinsforme og bag i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter
- Lad nedkøle og pynt evt. med en lækker kaneltopping
Kanel Topping
- Hæld ingredienserne i en skål og rør det godt sammen
- Når kagerne er nedkølet, smøres toppingen udover kagerne med en dejskraber eller du kan lave flotte mønstre med sprøjteposen!
Noter
Tip: Hvis man ikke har valnødder, så kan man med fordel bruge 50 g. ekstra mandler!





Ska de ikke hæve op? Mine blev som en gang smuldre dej..
Hej Mette!
De hæver ikke ret meget, nej!
Underligt at det bliver til en gang smuldre dej! Det lyder lidt som om at du mangler noget væske i dejen?
Mine blev rigtig fine og svampede!
Har du gjort noget anderledes end der står i opskriften?
Vh. Line
Har gjort hvad der stod.. Havde lidt problemer med blenderen.. Men det var det..
Ska de ikke hæve op? Mine blev som en gang smuldre dej..
Ska de ikke hæve op? Mine blev som en gang smuldre dej..
Er det alm kokosmel du har brugt eller fint kokosmel?
Det er almindeligt kokosmel ?