Rester tilbage fra aftensmaden kan være lidt af en udfordring.
Jeg er ikke den største fan af rester, på den anden side er jeg heller ikke meget for at smide maden ud.
For en rum tid siden havde vi fået kogt alt for mange kartofler, og jeg fik til opgave at finde på noget med resten. Det oplagte valg var brasede kartofler, men det har jeg aldrig været ret god til at lave. Og når man ikke kan lave dem, som ens bedstemor, why even give it a try?
Derfor spurgte jeg i en madgruppe på Facebook (stop spild af mad) hvad man kunne lave med sådan en portion godt kogte kartofler. Budene var mange, og selvom kartoffel-porre-suppe var tiltalende, faldt valget i stedet på en omgang ovnbagte smashed potatoes.
Jeg havde aldrig smagt smashed potatoes, men efter en hurtig google-søgning var jeg slet ikke i tvivl.. Det var da det, vi skulle ha’! Kæresten var som altid skeptisk, men da duften spredte sig i køkkenet blev han overbevist! Heldigvis smagte de også over alt forventning, så det skal vi helt sikkert have igen… Snart…
500 g. kogte kartofler
2 spsk. olie
3 fed hvidløg
Groft salt
- Skrub kartoflerne godt, og kog dem møre (15-20 minutter)
- Hæld vandet fra kartoflerne
Kartofler fra dagen før kan med fordel også bruges
- Olie og hvidløg blandes sammen i en lille skål
- Kartoflerne deles i tykke skiver (2-3 cm i højden)
- Fordel kartoffelstykkerne på en bageplade, beklædt med bagepapir
- Tryk nu en gaffel igennem kartoffelskiverne, så de bliver “deforme”
De skal ikke moses helt, men blot trykkes lidt ud - Pensl med olie og hvidløg
- Bages i en forvarmet ovn ved 220º (varmluft) i 20-25 minutter
- Drys lidt groft salt på toppen og servér mens kartoflerne er lune
Servering: Serveres f.eks. med en dejlig kålpølse fra grillen.