Dagens ret bød på pizza i en utraditionel version.
Den sprøde pizzabund var byttet ud med en grøntsags variant og jeg indrømmer gerne at jeg var skeptisk. Men når man gerne vil spise kornfrit, må man tænke i alternative baner.
Blomkålspizzaen deles flittigt i LCHF grupper på sociale medier, så jeg har forsøgt med en udgave, jeg selv er godt tilfreds med og som jeg nu deler med jer.
Tip: Se billeder af processen nederst på siden.
God fornøjelse.
Pizzabund af blomkål
Ingredienser
- 1 blomkålshovede ca 550 g
- 2 æg ca 110 g
- 150 g revet cheddar mozzarella fungerer også
- 2 spsk HUSK loppefrøskaller
- salt, peber, oregano
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° (varmluft)
- Blomkålen blendes i foodprocessor (eller rives på rivejernet – de mindste riller)
- Put alle ingredienserne i en skål og rør sammen med en ske
- Lad massen hvile i 5-10 minutter
- Put bagepapir på to bageplader og fordel blomkålsmassen herpå med en ske
- Bunden forbages i 30 minutter, til den bliver gylden.
- Tag bunden ud, fordel tomatsauce, fyld og ost
- Bages i ovnen ved 225° i 10-15 minutter
Noter
Næringsindhold pr 100 g
Energi: 105 kcal
Fedt: 5,6 g
Kulhydrat: 4
Protein: 8,2
Ideer til fyld:
★Oksekød, pølser, løg, peberfrugt og majs
★Skinke, peperoni, løg, champignon og tomat
★Oksekød, peperoni, løg og peberfrugt





