Skemad: Græsk yoghurt med jordbærkompot

Når morgenmaden skal være lidt sød, men stadig sund, så spiser jeg gerne lidt skyr eller græsk yoghurt med frugt/bær på toppen.
Men nogle gange kan jeg også godt lide at gøre lidt mere ud af morgenmaden, og så var det at jeg forsøgte mig med en bærkompot. Jeg valgte jordbær, da jeg har en svaghed for dette bær. Men man kan også sagtens bruge hindbær, blåbær, brombær eller hvad man nu bedst kan lide.

Denne græske yoghurt med  jordbærkompot kan med fordel laves dagen før, og så har man en dejlig nem morgenmad – der tilmed kan nydes på farten. Er man ikke så meget til morgenmad – eller til skemad om morgenen – så kan denne herlighed også nydes som et lækkert mellemmåltid – f.eks før/efter træning eller, for mit vedkommende, i 10-pausen.

Jeg kan bedst lide kompotten kold – så er den også stivnet en smule, men der sker absolut intet ved at spise den lun. Den kolde græske yoghurt køler alligevel kompotten ned.

Anretningen af kompotten kan gøre på mange måder. Man kan ligger den græske yoghurt i bunden og kompotten oven på – eller omvendt. Man kan også ligge den i lag (som på billedet), hvor jeg først tog lidt kompot, så lagde jeg lidt græsk yoghurt oveni. Så kompot og yoghurt igen, til jeg havde brugt det hele. Kun fantasien sætter grænser!


skemad

Græsk yoghurt m. jordbærkompot
(4 portioner)

300 g. jodbær
1 spsk. sukrin
2 spsk. chiafrø

600 g. græsk yoghurt (jeg bruger 2%)

  • Jordbær og sukrin hældes i en gryde
  • Bring jordbærene i kog og lad simre under omrøring i 10-15 minutter
  • Når du kan mose jordbærene med en ske er de færdige
  • Tag gryden af varmen
  • Mos jordbærene med stavblenderen – smag om der skal mere sødning i
  • Tilsæt chiafrø og rør godt
  • Nedkøl kompotten inden servering
  • Anret sammen med det græske yoghurt i fire glas/skåle/tallerkener

Spis med det samme, eller gem til nem morgenmad resten af ugen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.