Hvad serverer du til den saftige bøf eller den skønne steg?
Mulighederne er mange, og selvom en god salat vel næsten er selvskreven, så er det bare ikke altid nok. Herhjemme tyr vi gerne til kartoflerne. Kartofler kan serveres i alverdens afskygninger.
– Kolde såvel som varme
– Fra ovn, gryde eller grill
– Hele, halve, kvarte – I både, skiver, stænger
– Med eller uden krydderi
Og jeg kunne blive ved…
Jeg har været et smut i arkivet, og her opdagede jeg en opskrift, jeg aldrig fik udgivet!
Heldigvis bliver billeder og skrevne ord ikke sådan for gamle, så her får I de lækre sesamkartofler, som jeg lavede (flere gange!!) i sommers. De er voldsomt lækre, og monster nemme at lave! – og så er de måske lidt anderledes, end de kartofler du plejer at servere…
500 g kogte kartofler
1 spsk jordnøddeolie
1 spsk fiskesauce
1 spsk citronsaft
2 spsk sesamfrø
½ spsk groft salt
- kartoflerne koges i letsaltet vand, i 15-20 minutter, alt efter størrelse
- Hæld vandet fra kartoflerne
- Lav Marinaden af olie, fiskesauce, citronsaft, sesamfrø og groft salt
- mix godt sammen og rør kartoflerne heri
- kartoflerbe placeres i et lag, i et ildfast fad
- bages i en forvarmet ovn (200 varmluft) i ca. 20 minutter