September i ord og billeder

Sumo

Hvorfor er jeg madblogger?

Jeg er hverken kost- eller ernæringsekspert. Ej heller er jeg diætist. Og hvad der virker for min krop er måske ikke vejen for din krop, så når folk spørger mig om man kan tabe sig af at spise low carb, kan jeg kun svare for mig selv, og der bliver svaret et stort og rungende ja.

Jeg har ikke glutenallergi og jeg har heller ikke sukkersyge. Men mit velvære, og ikke mindst min selvtillid, har fået det meget bedre efter jeg begyndte at spise low carb.
Mavekramper og opkast er ikke længere en daglig krise, og en skive rugbrød eller knækbrød kan jeg sagtens spise i ny og næ. Men det er ikke en del af mine daglige måltider.

Jeg har fået øjnene op for tidligere ukendte råvarer og får eksperimenteret med en masse nye kombinationer.

Når jeg laver mad, slapper jeg á. Efter en hektisk uge, nyder jeg at lege i køkkenet en hel lørdag eller søndag. Og når jeg har overskud i hverdagen er det fantastisk at lave nye retter der også.

Jeg er hverken kok eller har andre erfaringer med at lave mad.
Madlavning falder mig meget naturligt. Men min bedstemor var også kogekone og begge mine forældre har talenter i et køkken! Det er sjældent at min mad bliver uspiselig, men det bliver selvfølgelig ikke lige godt hver gang.
Men i langt de fleste tilfælde ender det godt, og så deler jeg gerne mine erfaringer med jer læsere! – Det er fedt at dele ud af sin viden, og det er fantastisk at få en masse feedback på det man laver… Bliv endelig ved med det!

 

alice-i-eventyrland2Ny blog

I september har jeg startet et lille nyt projekt. Planen var egentligt at forene mine to passioner på denne side, men for ikke at tabe den røde tråd, har jeg valgt at oprette en ny side i stedet for.
På den nye blog nørder jeg helt vildt omkring Disney, så er du Disney fan – eller bare nysgerrig – så kig endelig forbi.

Du kan finde hjemmesiden/bloggen ved at tarykke på linket her eller følge med via Facebook, lige her.

PricelessDisneyDK er ikke færdig endnu, men den bliver hele tiden opdateret med informationer om Disney filmene. Desuden forsøger jeg at lave nye indlæg i løbet af ugen med massere af spændende og varierende indhold.

 

Top 3 bage-kiks

Bare fordi man har en madblog, er det ikke ens betydende med at man altid har succes i køkkenet. Jovist er jeg for det meste ganske heldig – men jeg fortæller jo heller ikke altid om de mislykkede forsøg.
Så derfor får i månedens tre største kiksere – med billeder! – Ja for den dag jeg tabte grapefromage udover mig selv, køkkenbordet og hele gulvet tog jeg desværre ingen billeder!

3. pladsen har vi en portion udemærkede chokolademuffins, der ikke var helt gode nok til at komme på bloggen! Lidt til den tørre side efter min smag og for lidt smag i følge kæresten.
Dekorationen var heller ikke et hit – men folk kunne da gætte hvad det skulle forestille (mumier – hvis nogen skulle være i tvivl?)

2. pladsen ser I endnu en portionmuffins, der skulle bruges til årets Hallowen tema! Kage dejen var en citronmuffin, der var alt alt for tør – næsten ikke til at sluge. Jeg tænkte måske bliver de bedre med glasur? Dette var så overhovedet ikke tilfældet! Bvadr.
Er der nogen der kan se hvad glasuren skal forestille? Kæresten kunne ihvertfald ikke! Men når nu det var halloween var det måske ribben! –Fail! Ud med dem..

Og på 1. pladsen finder vi en portion sorte småkager! Min hidtil mest succesfulde småkageopskrift, der var nem at rulle ud og som kunne udstikkes. Smagen (før bagning) var som RIGTIGE småkager! Og så tænker jeg. De skal nok ca. have 15 minutter i ovnen ved 160º… Med ryggen til ovnen sidder jeg og skriver opskriften ren, da der pludselig lugter af brændte småkager! Øv bøv! De skulle så kun have mellem 5 og 7 minutter! To plader småkager – lige i skraldespanden!!! ØV!!!

Hitlisten

De mest læste opskrifter i september blev følgende

  1. Porresuppen
  2. Studenterbrød
  3. Æble-pandekage-ringe
  4. Hjemmelavet krymmel
  5. Æg og baconmuffins
  6. Fyldte hakkebøffer med ost, løg og peberfrugt
  7. Pandekagemuffins med blåbær

Hvilken var din favorit?

Madfidusen anbefaler supper. Efteråret er den perfekte anledning til at spise en masse suppe. Få inspiration til 9 gode efterårssupper i indlægget her.

Nature

Efteråret har vist sig fra sin smukkeste side denne september. Jeg håber oktober bliver mindst lige så fantastisk, med sine røde og orange farver.

About

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]