Røræg m. fløde (wannabe æggestand)

Planen var egentligt, at jeg ville lave en dejlig æggestand til min laksemad idag. Ja i princippet kunne jeg jo bare være kørt i Rema og købe det, men jeg kan nu godt lide at maden er lavet fra bunden af, så jeg ved hvilke råvarer, der er brugt.

Men, men, men… Efter en smule research opdagede jeg at det tog lang tid at lave æggesand. Helt op mod to timer i vandbad i ovnen, og det synes jeg altså ikke lige jeg ville vente på – det må blive næste gang i stedet for.

Derfor fandt jeg da bare på min egen idé, og konsistensen minder faktisk meget om rigtig æggestand. Så her får i en lynhurtig opskrift på æggestand – i rørægsform.


RørægRøræg

6 æg
½ dl. fløde
½ tsk. salt og peber

 • Panden sættes på på komfuret og der tændes for blusset på svag-medium varme.
 • Æggene slåes ud i en skål
 • Tilsæt fløde samt salt og peber
 • Pisk æggemassen godt sammen (brug elpiskeren)
  Pisk massen til den er luftig – det tager 2-3 minutter
 • Æggemassen hældes på den lune pande
 • Æggemassen vendes forsigtigt i langsomme bevægelser
  Tricket er at man ikke skal køre paletkniven rundt i panden, men langsomt frem og tilbage. (se evt. billedet nedenfor)
 • Fortsæt til æggemassen er fast og vend den forsigtigt
 • Skæres ud i små skiver

Tip: Bruges i stedet for æggestand

About

Categories: Tilbehør | Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]