Så kom årets aller første høst i hus – jeg har været ombord i mine rabarber.
Da vi købte vores hus sidste sommer, nåede vi akurat at plukke en enkelt omgang rabarber, og der var faktisk ganske mange. Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle bruge dem til – ny i hus og mange andre projekter – så jeg skar dem ud og puttede dem i fryseren.
Og der ligger de så endnu. Sikke en skam.
Allerede i sidste uge besluttede jeg mig for at det snart var tid til at høste, og nu skulle det være. Jeg var ellers ved at ordne ukrudt, men hey – sådan en overspringshandling er nu ikke helt dårlig.
Min første tanke var at plukke de store, skære dem i stykker og putte dem i fryseren. Men hey – hvordan var det nu lige det endte sidste år?
Hvad finder man så på, når man gerne vil tabe sig og helst ikke skal over 1300 kcal?
Jeg lavede en hurtig søgning på nettet efter “rabarber opskrifter” og blev hurtigt sporet i retning af en crumble. Ny søgning “sund rabarbercrumble” – og selvom jeg ikke bryder mig meget om begrebet “sund”, så fandt jeg hurtig inspiration til min crumble. Jeg var i tvivl om hvorvidt vi herhjemme ville være pjattede med hele rabarber i sådan en sag, så jeg valgte at lave en lidt syrlig mos samt en mere kalorievenlig, (fedtfattig), sød crumble. Derudoer toppede jeg mosen med friske jordbær, for at få lidt ekstra sødme til retten (MUMS)
Resultatet var et kæmpe hit, og I slipper derfor ikke for opskriften.
Opskriften endte med at være helt min egen, og den skal helt sikkert laves igen – måske med æbler eller blommer fra egen have, senere på sommeren!
Hvad putter du i din yndlings crumble?
Del gerne i kommentarfeltet herunder!

Rabarber/jordbær Crumble
Ialt 748 kcal – 138 kcal pr. 100 g.
Denne opskrift består af tre dele: Mos, crumble og den samlede kage
Du skal bruge:
- 400 g. rabarber (renset vægt)
- ½ dl vand
- 2 tsk. vaniljesukker (10 g)
- 1 tsk rørsukker (3 g)
- Saften fra ½ appelsen (20 g)
- 80 g havregryn
- 25 g kokosmel
- 10 g hakkede mandler
- 1 banan (ca. 73 g)
- 85 g. jordbær
Det skal du gøre:
Mosen
- Rens rabarberne og skær dem i stænger på omkring 5 cm
- Put rabarberstykkerne i en gryde med vand og tænd blusset
- Tilsæt vaniljesukker og rørsukker
- Lad småsimre under låg til rabarberne er møre
- Tag låget af, tilsæt appelsinsaften og lad noget af væsken fordampe til mosen har grød-konsistens
Crumblen
- Havregryn og kokosmel puttes i en skål
- Mandlerne hakkes groft og puttes ligeledes i skålen
- Skræl bananen og mos den med de tørre ingredienser
- Når konsistensen er den samme over det hele, er crumblen færdig
- tip: rør evt. lidt kanel i crumblen
Rabarber/jordbær crumble
- Fordel mosen i et tærtefad
- Fordel jordbærene rundt i fadet
- Drys crumblen på toppen
- Bages i en forvarmet ovn ved ca. 175 ° (almindelig ovn) i cirka 25 minutter




NB: Denne crumble er lidt syrlig – personligt er jeg vild med det, men er du en sukkermus vil jeg anbefale at bruge mere sødning!
God fornøjelse…