Så har jeg igen været i køkkenet for at lege.
Denne gang blev det ikke til noget helt nyt, men til en ny udgave af en tidligere klassiker!
Quesadillas, der er en mexicansk ret, bestående af tortillas og et tyndt lag fyld!
Tortillapandekagerne har jeg ikke ændret på, selvom jeg har en ny version i tankerne til disse også, men idag var det fyldet der stod for skud!
Jeg har bytte grisen ud med fisk og lavet en lækker lakse version!
Laks og ost er måske ikke de to ingredienser man oftest kombinerer, men i disse lune quesadillas harmonerer det helt fantastisk.
Quesadillas er perfekte til en let aftensmad, frokost eller i madpakken! Kan også serveres som en lille appetizer, når gæsterne ankommer! Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser.
Hvilket fyld foretrækker du? Jeg tænker der er mange spændende kombinationsmuligheder, så hvis du kender en lækker kombination er du velkommen til at skrive den som kommentar under indlægget her! Måske andre også kan blive inspireret 🙂
Quesadillas m. laks og ost
(2 personer)
4 stk. kikærtewraps
200 g. god ost i skiver
200 g. pulled salmon*
2 spsk. hvidløgsmayo
Du kan bruge “gamle” (læs: rester) eller friske (læs: nylavede) kikærtewraps til disse herligheder!
- Til én quesadillas skal du bruge 2 pandekager, 100 g. ost, ca. 100 g. laks og 1 spsk. hvidløgsmayo ell. aioli
- Tag din wrap
- Smør den ene side med marinaden
- Placér laksen ovenpå
- Læg osten ovenpå igen
- Slut á med endnu en wrap
- Quesadillas skal lunes på panden (uden fedtstof) og kan enten samles direkte på panden eller på en tallerken
- Quesadilla’en lunes på begge sider – den er nem at vende med en paletkniv!
- Når osten er smeltet er den færdig!
- Skær ud i seks lige store stykker og servér straks herefter
Tip: Ideel til frokost, forret, hovedret og evt. madpakken, hvis man da har adgang til en microovn!
*Pulled salmon: Du tager noget fersk laks og pakker ind i noget sølvpapir – evt. med lidt citronsaft over. Steger det i en forvarmet ovn v. 200º (varmluft) i ca. 15 minutter! Når laksen er færdig plukkes den i små stykker og vupti: Pulled salmon!
Tidsmæssigt passer det ca. med den tid, det tager at lave wraps’ene!
Skal det gå lidt hurtigere, kan man også bruge røget laks!