Porchetta med sprøde svær

porchetta05


Så er der flæskesteg på en anderledes, spændende måde.
– En knap så julet og vinteragtig version, som nemt kan nydes på lune sommerdage.

Porchetta!

Porchetta er en traditionel italiensk svinesteg, lavet af svineslag. Men da svineslag ikke sælges alle steder, har jeg forsøgt mig med en version lavet af svinekam – og det var voldsomt lækkert.
Fordelen ved at bruge en svinekam, er desuden at den ikke er så fed, som et svineslag.

Mange tilbereder stegen på grill, og det glæder jeg mig virkelig til at afprøve til sommer, men da vi har en lille grill, og vejret ikke ligefrem indbyder til udendørs madlavning valgte jeg at tilberede stegen i ovnen! Igen – voldsomt lækkert!

Sjældent har jeg smagt så saftig en steg, og med super sprøde svær på toppen.


porchetta04Porchetta m. løg, tomat og spinat
Bagetid: ca. 2t. 15 min.

1 kg. svinekam
2 store fed hvidløg
1 spsk. olie
1 mellemstort løg
2 store tomater
50 g. spinat
groft salt til sværene

bomuldstråd

  • Sværene ridses, så sværene deler sig – du skal kun skære i fedtdelen, og ikke helt ned til kødet
  • Skær sværene af stegen
  • Kødet skæres næsten igennem på midten, og “åbnes” hvis den ene side er for tyk,man man åbne siden yderligere
  • Kødet bankes fladt med en kødhammer (se billede)
  • Olien smøres på indersiden af kødet og hvidløget presses ud ovenpå – fordel over hele kødstykket
  • Tomater, løg og spinat hakkes fint og fordeles oven på kødet
  • Rul stramt
  • Sværene placeres over lukningen
  • Bomuldstråden vikles rundt om stegen (ca. mellem hver tredje svær)
  • Gnub sværene med rigeligt groft salt
  • Find et ildfastfad der passer til stegens størrelse
  • Hæld vand i bunden
  • Placér stegen med sværene nedad
  • Stil stegen i en kold ovn
  • Tænd ovnen på 150º
  • Efter 45 minutter vendes stegen (så sværene er opad)
  • Bag stegen i yderligere 60 minutter – tjek til den hvert 20. minut og tag lidt af vandet fra bunden og hæld over stegen med en ske.
  • Skru op for varmen til 200º og lad stegen bage  yderligere 30 minutter

porchetta04porchetta05

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.