
Endelig lørdag – hvilket hjemme hos os betyder lørdagsguf! Det har været længe ventet, da denne uge har været lang og hård.
Jeg har haft mange ideer til hvad der skulle på bordet i denne uge. Jeg har fået indkøbt en masse ingredienser, så mulighederne synes uendelige..
Jeg nåede dog frem til en beslutning. Kæresten, der spiller Amerikansk Fodbold, spiller kamp i dag – den sidste inden oprykningskampene i oktober. NFL opstart er lige om hjørnet… Vi skal have et kig på de amerikanske opskrifter. Og gerne noget man kan have med på stadion! … Cookies!
Så jeg søgte inspiration på nettet og faldt over nogle skønne peanutbutter cookies – fyldt med sukker! Så nu har jeg forsøgt at lave min egen version – og med et fantastisk resultat. MUMS!
Men man skal skynde sig forbi fadet – de forsvinder nemlig hurtigt.
1 æg
4 spsk sukrin gold
70 g. blødt smør
4 spsk. Mandelmel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. peanutbutter (med crunch)
- Pisk æg og sukrin gold luftigt i en skål (jeg brugte en elpisker)
- Tilsæt smøret og pisk godt (det ser lidt underligt ud, men den rette konsistens kommer)
- Tilsæt mandelmel og bagepulver og fortsæt med at piske dejen
- Når det hele er blevet ensformigt tilsættes peanutbutter – den fik også en omgang med piskeren
- Tag en spiseske og læg en klat på bagepladen (jeg fik 9 klatter ud af denne portion)
- Sæt bagepladen midt i en forvarmet ovn på 175º
- Lad bage i ca. 12 minutter, til de er gyldne
Lad nedkøle på en rist, så de kan blive dejligt sprøde
Tip: Tilsæt evt. 50 g. mørk chokolade (70%) i dejen – det vil jeg gøre næste gang