Hvis man elsker frikadeller, men gerne vil spare på fedtet, så kan jeg anbefale at bage frikadellerne i ovnen.. Jo jo – den er god nok..! Det kan man sagtens, og det er altså ikke blasfemi at kalde en ovn-delle for en frikadelle.. (Bare så vi lige fik det på plads..!)
Jeg elsker at have frikadeller med i madpakken, men frikadeller skal helst steges i en ordentlig omgang smør, og alt det fedtstof vil jeg egentligt helst være fri for. Derfor er det super smart at bage dellerne i ovnen – det kræver heller ikke helt så meget arbejde fra min side, og derfor bliver det lidt en win win situation. Jeg plejer at hive en ordentlig portion i fryseren, så jeg nemt kan pakke 2-3 stykker i madpakken om aftenen.
Denne gang lavede jeg et forsøg, med hytteost i dunserne – hvorfor, ved jeg ikke helt, men det var et forsøg, og endda et vellykket et af slagsen….
Ovnfrikadeller m. Hytteost
(ca 28 stk.)
Du skal bruge
1 kg hakket kalv og svinefars
2 mellemstore rødløg
100 g. Hytteost
1 æg
1/2 dl. Mælk
Krydderier: 2 tsk. Salt og peber, 4 tsk. Allround
Det skal du gøre
- Løgene pilles og rives på den fine side af rivejernet
- Bland fars, løg, hytteost, æg, mælk og krydderier i en skål
- Brug elpiskeren til at mixe farsen
- Når den er jævn formes frikadellerne
TIP: form frikadellerne med en is-ske for lige-store-og-perfekte-til-madpakken-størrelser
- Placér dellerne på en bagerist, beklædt med bagepapir
- Bag frikadellerne i en forvarmet ovn ved 180º i 25-30 minutter
Ideelle til frokost, aftensmad og/eller madpakken