Ovnbagte frikadeller m. gulerod, ost, løg og græsk krydderi

Frikadeller igen. Ja jeg bliver altså aldrig træt af frikadeller.
Måske hænger det sammen med at det som regel er kæresten, der har frikadelle tjansen, da han suverænt laver de bedste almindelige frikadeller hjemme hos os.

Meeen.. Ind imellem “kommer jeg til” at lave frikadeller alligevel – og så sker det ofte at jeg laver dem lidt alternative. Måske er det derfor jeg bliver smidt ud af køkkenet, når der er fars i farvandet? Ej kæresten plejer faktisk at være vild nok med mine “alternative frikadeller” – men nogle gange, så skal det altså være som da man var barn. Punktum!

Det værste ved frikadeller er at hele køkkenet og ens tøj stinker langt væk når man har lavet dem. Fedtstoffet har det med at sprøjte til alle sider – ja og apropos så bruges der bare rigtig meget fedtstof på panden.
Men så er det jo dejligt med nogle ovnbagte frikadeller.

Det bedste ved alternative frikadeller, det er, at man kan putte hvad som helst i dem. Og man kan skjule en masse grøntsager. Meeen. Min mor lavede engang frikadeller med rødbedde i! Det var ikke et hit blandt os børn! Røde frikadeller – det var lige forkert nok! 🙂

Har du eksperimenteret med “alternative frikadeller??”
Så kom gerne med tips i kommentarfeltet. Jeg er sikker på at der er andre end mig, der ville få glæde af nye inputs!


FrikadellerFrikadeller m. gulerod, løg og ost

500 g. svinefars
2 æg
1 spsk husk
et lille rødløg
100 g. gulerod
50 g. revet ost
1 tsk salt, 1tsk peber, 2 tsk. græsk krydderi

  • Farsen hældes i en skål sammen med æg og husk
  • Løget pilles og rives
  • Gulerødderne skrælles og rives
  • Hæld løg, gulerødder, ost og krydderier i farsen og bland den godt sammen med elpiskeren
  • Når farsen er jævn formes frikadellerne med en ske. (Dyp skeen i vand og fugt hænderne, så farsen ikke klistrer, da farsen er lidt våd.)
  • Placér frikadellerne på en bageplade, dækket med bagepapir
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i ca. 25 minutter

Frikadeller

Frikadeller

2 thoughts on “Ovnbagte frikadeller m. gulerod, ost, løg og græsk krydderi

  1. John

    Hej jeg forestiller mig at ingrediensen ” husk ” skal være rasp, jeg har set det samme i flere opskrifter? hilsen John

    • Madfidusen

      Hej John
      Da rasp er “tørret, findelt brød” er der ikke tale om rasp i denne opskrift.
      HUSK bruges som bindemiddel, i stedet for evt. rasp, mel, havregryn – you name it ☺️
      Vh. Line

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.