Overnight Chiagrød med mazarinsmag, serveret med frugt og bær

Jeg har længe haft kig på de der overnighties, men ikke helt haft mod på at prøve dem.
Mine chiafrø står også pænt i skabet og venter på at jeg får taget mig sammen til at bruge dem. De er lidt for dyre til at stå og samle støv.

Nu skulle det altså være!
Tænk hvis jeg nu fandt en lækker morgenmad, som jeg også kunne spise på hverdage!?
Det er nemlig så smart, at de her overnighties skal laves dagen før! Så når man alligevel er igang med madpakken, hvorfor så ikke også forberede morgenmaden?

Oprindelig havde jeg tænkt at lave en version med vaniljesmag, men mit vaniljepulver var sluppet op, og så gik jeg ellers på rov i skabene. Det endte med at jeg brugte lidt mandelaroma, og det var faktisk ganske godt! Uhmm…

Og så en gang frisk frugt på om morgenen, så er man klar til at gribe dagen!

Og tag det fra en skeptiker! Det smager faktisk virkelig godt! Mums… Hvem skulle have troet det?


ChiaOvernight chia m. mazarinsmag
(1 portion)

1 dl. mælk
100 g. græsk yoghurt (2%)
1 tsk. mandelaroma
1 spsk. sukrin
2 spsk. chiafrø

67 g. banan og 27 g. blåbær

 • Mælk og græsk yoghurt hældes i en skål (med låg til) og røres godt sammen, så der ingen klumper er i
 • ChiaTilsæt mandelaroma og sukrin og rør igen, til sukrinen er opløst
 • Tilsæt chiafrøene og rør godt rundt
 • Sæt låg på skålen (eller brug sølvpapir) og lad grøden hvile natten over
 • Pynt med lækkerfrugt inden servering, f.eks. banan og blåbær

Ialt 298 kcal

 

2 thoughts on “Overnight Chiagrød med mazarinsmag, serveret med frugt og bær

 1. Mette Frimann

  Hej,
  Jeg prøvede for første gang i går aftes, at lave chiagrød! Jeg var virkelig spændt i morges, da jeg skulle fjerne staniolen… Desværre var det en tynd masse med større stykker gele-klumper. Hvad mon jeg har gjort galt? Skal chia-frøene blandes rundt i væsken inden den sættes i køleskabet?

  • Madfidusen

   Hej Mette
   Ej hvor ærgeligt, at det blev en øv-oplevelse.
   Jeg kan godt se at det ikke fremgår tydeligt af opskriften at chiafrøene skal blandes rundt. Det retter jeg selvfølgelig med det samme. Men ja, det er simpelthen der, den er gået galt. De skal nemlig blandes godt sammen med yoghurt-blandingen!
   Jeg håber du har mod på at prøve igen, med en bedre resultat næste gang.
   Vh. Line

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.