Overnight chiagrød m. æblemos

Chia
Efter en lang ferie, truer hverdagen imorgen igen.
Det er ikke fordi jeg glæder mig specielt meget til når vækkeuret ringer klokken meget tidligt, men det er morgendagens problem!

Jeg har nu været krykkefri i en lille uges tid, og det betyder at jeg har mere tid om morgenen igen, og dermed også tid til at sætte mig med min morgenmad. Morgenmaden har ellers været nedprioriteret de sidste 2½ månede, da der har været vigtigere ting at se til om morgenen. Men nu er det heldigvis slut!

Meeen.. Bare fordi man nu har tid til at spise sin morgenmad, er det ikke ensbetydende med at man har oceaner af tid til at tilberede den! Derfor har jeg allerede nu klargjort noget af den, så det er nemt at bikse noget lækkert sammen imorgen tidlig – og resten af ugen for den sags skyld.

Vi havde købt en masse æbler, men desværre var de melede indeni, og derfor har de egentligt bare fået lov at ligge. Dem tog jeg og skar i små tern og kogte til æblegrød. Opskriften her er godt nok til 3 kg. æbler, men man kan sagtens justere den ned. Smag dig frem! Det vigtigste er at der er vand nok ved æblerne, så man ikke får en tør grød. Den fejl har jeg lavet, og det var virkelig øv!

Nu har jeg så æblegrød til hele ugen, men jeg er ikke fan af at spise så meget sødt om morgenen. Tilgengæld er det super lækkert som topping på morgengrøden. I aften sætter jeg derfor en basis chiagrød i køleskabet, som er klar til at blive toppet med æblegrøden imorgen. Voilá – hurtig, lækker og ikke mindst mættende morgenmad!


ChiaOvernight chia m. æblemos
(1 portion)

1 dl. mælk
100 g. skyr ell. græsk yoghurt (0,2%)
2 tsk. sukrin gold
2 spsk. chiafrø

70 g. æblegrød

  • Mælk og skyr/græsk yoghurt hældes i en skål (med låg til) og piskes godt sammen med en gaffel, til der ingen klumper er i
  • Tilsæt sukrin og rør til dette er opløst
  • Tilsæt chiafrøene og bland det hele godt sammen
  • Sæt låg på skålen (eller brug sølvpapir) og lad grøden hvile natten over

Om morgenen
Når du står op tager du din chiagrød og æblemosen ud af køleskabet, putter det i et glas eller en skål og nyder din morgengrød med en ske.

Velbekomme!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.