Overnight chia m. lakrids og syrlig frugt

Ja, jeg er godt nok håbløst bagud! Jeg har ikke rigtigt gjort brug af chiafrø før, og dillen med at putte lakrids i alting har heller aldrig fanget mig. Alligevel har jeg store mængder af begge dele i mine skabe. Så før eller siden skulle det vel ske?

Nu har jeg så kombineret disse to ting i en overnghties og det er bare lækkert!
Tænk sig – morgenmad med lakridssmag! Og nu kan jeg jo faktisk ganske godt lide lakrids, så det er bestemt ikke dårligt.

Til denne chiagrød har jeg valgt at servere lidt syrlig frugt og det var et stort hit! Hindbær og ananas står fantastisk sammen med lakridssmagen! Jeg havde desværre kun frosne hindbær, så derfor kogte jeg lidt vand og hældte ud over bærene (i en trådsi) så de var spulet fri for bakterier og lige til at spise… Uhm!

Chiagrøden mætter godt, og giver en fantastisk start på dagen! Og da den tilberedes aftenen før, er den nem at spise – også på hverdags-morgener!


Chia2Overnight chia m. lakrids
(1 portion)

1 dl. mælk
100 g. græsk yoghurt (2%)
2 tsk. lakridspulver
1 spsk. sukrin
2 spsk. chiafrø

35 g. ananas og 27 g. hinbær

  • Mælk og græsk yoghurt hældes i en skål (med låg til) og røres godt sammen, så der ingen klumper er i – brug evt. en gaffel til at piske med
  • Chia2Tilsæt sukrin og lakridspulver og rør igen, til det er opløst
  • Tilsæt chiafrøene og rør godt rundt
  • Sæt låg på skålen (eller brug sølvpapir) og lad grøden hvile natten over
  • Pynt med lækker frugt inden servering, f.eks. ananas og hindbær

Ialt 240 kcal

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.