Så lykkedes det mig at lave omeletvaffel til morgenmad – en vaffe-let om man vil!
Mit sidste forsøg gik helt i fisk, og krævede en del rengøring efterfølgende.
Jeg er i virkeligheden helt vildt glad for mit nye tefal snackcollection jern, men når man får vaffeldej udover det hele, så er det edermame svært at gøre rent! Der skulle renses skruer og jeg ved ikke hvad.
Sådan så det ud:
Der var ikke så meget andet for, end at give sig til at grine! Det nytter ikke noget at græde over spildt vaffeldej. Ud over det hele!
Hvornår er det sidst gået galt for dig i køkkenet? Skriv gerne en lille anekdote i kommentarfeltet! 🙂
Nåh men. Jeg gjorde mange ting galt i forhold til de mislykkedes vafler.
- Dejen havde jeg nok pisket for luftig. Det var kun skum, der blev hældt på pladerne.
- Peberfrugten var måske i for store tern? Når jeg tænker finthakket, så skal jeg jo også gøre det!
- Jeg havde ikke smurt jernet inden, hvilket kan være grunden til at dejen sad fast i pladerne
- Jeg blev utålmodig og åbnede jernet for tidligt. Først havde jeg glemt at tænde for maskinen, så pladerne var ikke helt varme da jeg startede. Dernæst “kom jeg til” at kigge til vaflen længe før den var klar. Ups!
Nøglen til vellykkede vafler er tålmodighed! (jeg var lige ved at lave samme fejl igen idag – men jeg nåede at lukke jernet inden det gik galt)
Heldigvis lærte jeg af alle mine fejl, og imorges kunne jeg nyde disse skønne, omeletvafler.
Omeletvaffel m. peberfrugt
(4 stk.)
2 æg
1 ekstra æggehvide
100 g. hytteost
50 g. rød peberfrugt
1 spsk. strøgen Fiberhusk
lidt kokosolie til pensling af vaffeljernet
- Tænd for vaffeljernet, så det når at blive varmt
- Slå æggene ud i en skål sammen med hytteosten
- Blend med stavblenderen til konsistensen er jævn
- Peberfrugten rives på den grove side af rivejernet og blandes i dejen sammen med Fiberhusken
- Smør vaffeljernet med en lille smule kokosolie
- Fordel halvdelen af dejen i det varme jern og vent til maskinen er klar igen.
Mit jern lyser grønt! Det er selvmål at åbne jernet for tidligt! - Gentag, til der ikke er mere dej
Serveres straks med f.eks. lidt avocado og mandler. Uhm!
Velbekomme!