Madfidusen er hoppet i de høje hæle og danser rundt med glitter og palietter. Der er nemlig åbnet op for den 10. runde af madbloggerudfordringen (læs mere her)
Der er lagt op til den helt store nytårsfest, hvor danske bloggere har fået en udfordring inden for en af de fem kategorier
- Velkomstdrink og appetizer(s)
- Forret
- Hovedret
- Dessert
- “Kransekage” og drikkelse (eller andet mundgodt når klokken slår 12!)
#madbloggerudfordringen #madbloggerudfordringen10
Ved lodtrækning blev det bestemt at jeg skulle lave en ret i kategorien “dessert” og én ting er sikkert. En nytårsdessert serveres med stjernekastere og glimmer. Og helst massere af det!
Og så var det lissom om at alt det kreative faldt til jorden. For hvad i alverden skal man sætte på bordet? I første omgang tænker jeg noget med chokolade. Enten en chokolademousse eller en gateau marcel kage..!? Men hov – det har jeg jo serveret før, og en nytårsdessert skal helst have lidt mere! Så den dur ikke.
Der var flere idéer på tegnebordet, men nu er jeg kommet på den ultimative nytårsdessert 2015!
En lækker dessertmousse med blåbær og chokolade. Lavet af tre omgange, det er derfor ikke en hurtig dessert at bikse sammen, men den er hele ventetiden værd!
Så hvis du gerne vil kræse om dine gæster – hvad end det er til nytår eller en weekendaften, så servér denne drøm af en dessert!
Jeg glæder mig til at få inspiration til aftenens andre måltider og nytårsløjer tikker ind på Madbloggerudfordringens Facebook side.
Har du en fast nytårs-dessert-tradition?
Blåbærdrøm i glas
(2 store eller 4 små desserter)
Denne opskrift består af tre dele: Blåbærgelé, blåbærmousse og chokolademousse
NB: Ingredienserne står under hver del!
Blåbærgelé og – mousse
200 g. blåbær
1½ dl. vand
3 spsk. sødning (jeg bruger sukrin gold)
1 knsp. vaniljepulver
- Hæld ingredienserne i en gryde og tænd for blusset på medium varme
- Lad bærene småkoge
- Når bærene bliver bløde slukkes der for varmen
- Hæld bærene igennem en trådsi så saften løber igennem
- Tryk det sidste saft ud af bærene med en ske
- Saften hældes tilbage i gryden – bærene puttes i en skål og gemmes til senere
Blåbærgelé
blåbærsaften
3 bl. husblas
- Sæt husblasen i blød i lidt vand – lad det stå i 5-10 minutter
- Gem lidt af saften i et glas – ca. 3 spsk.
Det skal bruges senere - Giv blåbærsaften et opkog
- Knug husblasen fri for vand og rør det i saften
- Når husblas’en er opløst tages gryden af varmen og saften fordeles i glassene
- Sæt glassene på skrå, for at lave den skæve kant
- Stilles på køl i 1-2 timer
For at speede nedkølingen op kan man sætte glassene i fryseren, hvis man da har plads
Blåbærmousse
Blåbærene + 3 spsk. blåbærsaft
150 g. græsk yoghurt
50 g. flødeost
2 bl. husblas
- Husblas’en lægges i en skål vand
- Ingredienserne hældes i en skål
- Brug en stavblender til at få moussen helt jævn
- Stilles på køl til geléen er kold
- Knug husblas’en fri for vand
- Husblas’en smeltes over et vandbad
- Når den er smeltet hældes den i en tynd stråle i bærmoussen under omrøring
- Læg moussen i glassene – på skrå, modsat af geléen
- Stilles på køl en times tid mens chokolademoussen laves
Chokolademousse
70 g. chokolade (70%)
1 stk. æggeblommer (20 g. pasteuriserede æggeblommer)
1 spsk. Sukrin Gold
1 dl. fløde
1 stk. æggehvide (30 g. pasteuriserede æggehvider)
- Chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes over et vandbad
- Mens chokoladen smelter piskes æggeblommer og sukrin gold luftigt
- Rør æggeblanding og chokoladen sammen
- Tag to nye skåle og hæld æggehvider i den ene og fløde i den anden.
- Begge piskes helt stive
- Flødeskummet vendes forsigtigt i chokolademassen
- Når massen er jævn vendes hviderne forsigtigt i også
- Fordel chokolademoussen i de to glas
- Stilles på køl til de skal serveres – min. 1 time
Pynt:
Flødeskum og groftrevet mørk chokolade
😀 Smuk er den ialtfald
Mange tak 😀