
Få gode idéer til hvad du kan servere nytårsaften. Sammensæt din egen menu, eller lad dig inspirere af “Madfidusen anbefaler“.
Julen er ovre, og næste begivenhed står for skud. En begivenhed hvor især maden er i fokus – og hvor den fede julemad er skiftet ud med noget lettere, blærerøvs-agtigt mad, serveret med bobler – massere af bobler!
Her kan du finde idéer til menu’en, der skal være fri for gluten og uden tilsat sukker – i bedste low carb stil. Opskrifterne har jeg inddelt i hele fem kategorier: Appetizer, forret, hovedret, dessert og midnat.
Til sidst får I selvfølgelig en “Madfidusen anbefaler” – uden garanti for at der medfølger opskrifter!
Hvad serverer du når dronningen holder sin nytårstale?
» Lakridsmandler – på panden
» Sukkerfri brændte mandler – lavet i microovnen
» Sukkerfri brændte mandler – lavet i panden
Gæsterne har sat sig, og det er tid til en lækker forret
» Crab Cakes – eller krabbefrikadeller om man vil
» Fransk løgsuppe – hvis man ikke er til fisk
» Krebsecocktail – som en rejecocktail, men uden rejer
» Laksemousse – lavet med fersk laks
» Tunmousse – er altid et hit (både den almindelige og den fedtfattige)
Det vi har ventet på hele året. Den lækre nytårsret – hovedretten vi vil tale om hele næste år!
» Nogle gode, store bøffer eller roastbeef med lækkert tilbehør – f.eks. rataouille – og rødvinssauce
Så er der mulighed for at demonstrere alle sine kompetencer i det søde køkken
» Blueberry dream – den ultimative dessertmousse
» Chokolademousse – den klassiske, med et tvist af appelsin
» Citronfromage – klassikeren over dem alle
» Gateau Marcel – for alle chokolade-elskerne derude
» Panna Cotta – lidt mere julet, med mandel/marcipan smag
Så skal der skåles i bobler og ønskes godt nytår
» Kransekage – på hjemmelavet, sukkerfri, marcipan
Madfidusen anbefaler
Selvom det ikke er mig, der står for menuen, så ved jeg godt, hvad jeg ville have serveret for mine gæster, på årets sidste dag
#1 Brændte mandler – fordi det står godt til bobler
#2 Tunmousse – fordi vi elsker tunmousse
#3 Roastbeef m. rodfrugter og rødvinssauce – fordi det plejer vi at få
#4 Blueberry dream – fordi den ikke er så tung
#5 Kransekagen – fordi det er en tradition
Godt nytår til jer alle <3