Den anden dag, da jeg stod og lavede kikærtewraps, gik det på for mig at jeg faktisk ikke fulgte min egen opskrift! Det skulle alt sammen gå lidt hurtigt, og derfor endte jeg med at lave en ny opskrift på wraps’ene.
Smagsmæssigt foretrækker jeg ikke den ene opskrift frem for den anden. Begge smager helt eminent!
Men den nye opskrift her er meget hurtigere at lave. Faktisk formåede jeg at lave frokost til to på under 15 minutter. Jeg har dog ikke taget tid på hvor lang tid den anden opskrift tager!?
En anden fordel ved denne nye opskrift, er at der er færre ingredienser i! Og det er ingredienser, jeg altid har hjemme! Derudover virker disse kikærtepandekager ikke helt så kompakte som i den anden opskrift!
Faktisk er det nærmere en æggewrap med et twist, end det er en kikærtewrap – pga. forholdene mellem æg og kikærtemel! Men det er jo alt sammen detaljer, holdning og vurdering!
Jeg har ikke en favorit – så vurdér selv, hvilken du foretrækker!
Kikærtewraps m. mælk
(5-6 stk.)
3 æg
2 ekstra æggehvider
2½ spsk. mælk
50 g. kikærtemel (glutenfri)
½ tsk. stødte koriander, ½ tsk. salt, ½ tsk. stødt spidskommen
- Alle ingredienserne hældes i en skål og piskes godt sammen med elpiskeren
- Smelt lidt fedtstof på en medium-varm pande (jeg bruger smør)
- Når smørret er smeltet fordeles dejen på panden (ca. ¾-1 dl. pr. pandekage)
- Vent til dejen er helt fast på oversiden inden du vender den
- Gentag til alle pandekager er lavet
- Servér som almindelige madpandekager/tortillas med forskelligt kød og grønt
Dagens indhold:
Aioli, blandet salat og 50-70 g. tykstegsbøf skåret i tyndestrimler og krydret m. salt og peber
Kærestens kommentar: “Det smager præcis som en kebabrulle!”
For en mælkefri version anbefaler jeg at man bruger den anden opskrift på kikærtewraps.