Der er kommet en ny brødfavorit til byen!! Og den er kommet for at blive..
Nu har jeg flere gange bagt mit lækre stenalderbrød – og det smager jo super dejligt!
Men pga. nødder og kerner er der mange kulhydrater og kalorier i!
Derfor har jeg forsøgt mig med et mere kaloriefattigt “rugbrød” – der tilmed smager, ligner og dufter som rugbrød.
Hele brødet indeholder 1307 kcal og vejer 522 g.
Ud af et brød bliver der ca. 16 skiver á 33 g. – det giver derfor ca. 80 kcal pr. skive (en skive solsikkerugbrød fra Schulstad (35 g.) indeholder 77 kcal – en skive stenalderbrød (32 g.) indeholder ca. 176 kcal!)
Hørfrøbrød (LCHF)
Ingredienser
- 150 g græsk yoghurt skyr kan også bruges hvis man ikke spiser LCHF
- 2 æg
- 2 æggehvider
- 210 g hørfrø kværnes til mel
- 2 spsk hørfrø hele
- 1 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk FiberHusk
Sådan gør du
- Græsk yoghurt (eller skyr), æg og æggehvider piskes sammen i en skål
- I en anden skål hælder man de 210 g. hørfrø kerner i og hakker dem til mel – jeg brugte stavblenderen, men en minihakker kan også bruges
- Hæld hørfrømelet, de ekstra hørfrø, salt, bagepulver og FiberHusk i skyrblandingen og rør dejen jævn
- Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir
- Bages i en forvarmet ovn ved 180º (varmluft) i ca. 35 minutter
- Tag brødet ud af ovnen og lad nedkøle på en rist


Det ser spændende ud, så det skal jeg da prøve. Tror du det vil fungere uden skyr – og hvad skulle man så bruge?
Hej Isabella.
Du kan sagtens bytte skyr’en ud med et hvilket som helst andet syrnet mælkeprodukt. F.eks. cremefraise eller græsk yoghurt…
Eller tænker du at den skal være helt uden mælkeprodukter?
Vh. Line
Ja, egentlig kunne jeg godt tænke mig uden mælkeprodukter.
Når det nu er bagepulver der bruges, så burde det kunne fungere uden syre – uden at der kommer afsmag. Du har vel også skyr i for at gøre det mere lowcarb, men det er så ikke så vigtigt for mig. Jeg har bare en masse hørfrø der skal bruges 🙂
Altså jeg har brugt skyr pga. konsistensen!
Så må desværre være dig svar skyldig.
Hvis du har noget mælkefrit, der minder om yoghurt i konsistensen, så kan du jo prøve det.?
Jeg ved ikke hvordan resultatet vil blive, hvis du bare dropper skyren?
Med forsigtig deltagelse
Havreyougurt er en mulighed
Kokosyougurt måske også
Veganske opskrifter kan måske hjælpe dg her
Mange tak for inputs 🙂
Ser lækkert ud. Ved du hvor mange KH der er en skive ?
Hej Heidi!
Mange tak! 🙂
Åh det er faktisk længe siden jeg har bagt det her brød, så jeg kan ikke lige huske fordelingen. Vi udregnede det faktisk på et tidspunkt, men jeg har ikke gemt det, desværre!
Vh. Line
Jeg har lige bagt hørfrøbrød men havde ikk nok husk så tilsatte det der pofiber 2 spsk og græsk yoghurt 2%…. hold op hvor er det godt
Kære Madfidusen, har netop bagt brødet og det smager virkelig godt. Men falder lidt sammen som mange andre melfrie brød. Har du er særligt trick? Venligst Eva
Hej Eva
Dejligt at brødet smager godt..! 🙂
Hmm har ikke oplevet at brødet falder sammen. Mit bedste bud er at ægge/skyr-massen ikke er pisket længe nok måske?
Et andet bud er at det ikke har fået længe nok i ovnen… Ovne varmer jo forskelligt, så måske skal den have et par minutter længere i din ovn?
Det var ikke meget hjælp, men håber det lykkes, hvis du prøver brødet igen 🙂
Vh. Line
Så er brødet i ovnen?
Ved du om man kan lave rugrødschips og opbevare dem i en kagedåse?
Tak for en fantastisk opskrift???
Fedt – jeg håber det blev en succes!?
Brødet kan sagtens bruges til rugbrødschips – de bliver vildt gode ???
Har faktisk et indlæg med dem her https://madfidusen.dk/?p=11251
Men om de holder sig sprøde i en kagedåse, der må jeg være dig svar skyldig – men meld endelig tilbage, hvis du prøver ?