Endnu en dip klassiker – tzatziki!
Perfekt som dyppelse til grøntsags stavene, pommesfritterne eller grillmaden. Eller som erstatning for sovs til f.eks. frikadeller, kylling eller laks. Kan med fordel også bruges som creme i en pita eller burger.
Tzatziki kan bruges i vanvittigt mange sammenhænge, og kan holde sig i op til en uge på køl!
Tzatziki
Equipment
- Kaffefilter
- Rivejern
Ingredienser
- 1 kg græsk yoghurt (2%)
- 2 fed hvidløg (4 g)
- 2 agurker
- groft salt, peber
Sådan gør du
- Den græske yoghurt fordeles i kaffefiltre (jeg bruger 3-4 filtre)
- Lad yoghurten dryppe af i en times tid
- Agurken skylles og rives på den grove side af rivejernet
- De revne agurker puttes i en ske og drysses med lidt groft salt
- Lad stå til afdrypning en times tid – pres vandet fra undervejs
- Hvidløget presses i hvidløgspresseren
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål
- Smag til med peber (og evt mere hvidløg) – vær obs på at jo længere tid tzatzikien trækker, jo mere gennemtrængende bliver hvidløgssmagen.
Noter
Næringsindhold pr 100 g
Energi: 54 kcal
Fedt: 1,5 g
Kulhydrat: 4,5 g
Protein: 7,1 g
Tip: Den græske yoghurt kan med fordel byttes ud med skyr.



