Tzatziki

Endnu en dip klassiker – tzatziki!

Perfekt som dyppelse til grøntsags stavene, pommesfritterne eller grillmaden. Eller som erstatning for sovs til f.eks. frikadeller, kylling eller laks. Kan med fordel også bruges som creme i en pita eller burger.

Tzatziki kan bruges i vanvittigt mange sammenhænge, og kan holde sig i op til en uge på køl!

Tzatziki

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time

Equipment

  • Kaffefilter
  • Rivejern

Ingredienser

  • 1 kg græsk yoghurt (2%)
  • 2 fed hvidløg (4 g)
  • 2 agurker
  • groft salt, peber

Sådan gør du

  • Den græske yoghurt fordeles i kaffefiltre (jeg bruger 3-4 filtre)
  • Lad yoghurten dryppe af i en times tid
  • Agurken skylles og rives på den grove side af rivejernet
  • De revne agurker puttes i en ske og drysses med lidt groft salt
  • Lad stå til afdrypning en times tid – pres vandet fra undervejs
  • Hvidløget presses i hvidløgspresseren
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål
  • Smag til med peber (og evt mere hvidløg) – vær obs på at jo længere tid tzatzikien trækker, jo mere gennemtrængende bliver hvidløgssmagen.

Noter

Næringsindhold pr 100 g
Energi: 54 kcal
Fedt: 1,5 g
Kulhydrat: 4,5 g
Protein: 7,1 g
Tip: Den græske yoghurt kan med fordel byttes ud med skyr.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.