Da jeg den anden dag lavede rabarbersaft, stod jeg pludselig med en stor mængde rabarbermos til overs. Og i den bedste “stop-madspild-ånd” havde jeg selvfølgelig allerede overvejet hvad der skulle blive af denne mængde mos.
Jeg skal dog gerne være den første til at indrømme at denne mos ikke ligefrem så appetitlig ud! Sådan en grå, klumpet masse!! Jeg overvejede faktisk et øjeblik at smide pulpen ud, men overbeviste mig selv om at det jo ikke kunne gå helt galt i en kage dej! Bananerne til bananmuffins ligner jo i virkeligheden heller ikke en sydhavs delikatesse!
Så beslutningen faldt på rabarbermuffins! Og da jeg havde set del masse opskrifter hvor marcipan og rabarber indgik, besluttede jeg mig for at afprøve denne kombination.
Marcipan delen er baseret på min egen opskrift på lys marcipan, men er fortyndet med en ekstra æggehvide så det var nemmere at røre dejen jævn.
Resten af opskriften er tilfældigt stykket sammen med henblik på at holde kalorierne på et minimum!
Disse muffins er gode den dag de bliver bagt – men de er bestemt også lækre dagen efter!! Konsistensen er lidt svampet i det, men uden af være klæg.
De kan spises både køleskabskolde eller ved stuetemperatur, og jeg er faktisk lidt i tvivl om hvilken temperatur jeg foretrækker?
Under alle omstændigheder glæder jeg mig til det næste bundt rabarbere jeg slæber hjem, så jeg kan få eksperimenteret endnu mere (og bage nogle flere muffins!!)
Faktisk overvejer jeg om jeg skal forsøge at overtale min svigermor til at plante rabarbere i haven til efteråret, så vi kan få lækre hjemmedyrkede rabarbere næste år!
Rabarbermuffins m. marcipan
(ca. 10 stk.)
265 g. rabarberpulp (drænet vægt)
2 æg (hviderne for sig og blommerne for sig)
50 g. mandelmel
30 g. sukrin melis
1 tsk. mandelessens
20 g. kokosfibermel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. citronsaft
1 tsk. sukrin gold til pynt
- Æggene deles i to skåle
- I skålen med æggehvider laves marcipanen.
- Bland æggehvider, mandelmel, sukrin melis og mandelessens i skålen og pisk med elpiskeren til massen er jævn.
- Marcipanmassen bliver flydende, da der er en ekstra hvide i, i forhold til hvis det skule være fast marcipan
- I den anden skål blandes æggeblommer med rabarbermosen/pulpen, citronsaft, kokosfibermel og bagepulver.
- Når denne blanding er jævn blandes de to dele sammen
- Pisk godt med elpiskeren
- Fordel dejen i muffinsformene
- Drys med lidt sukrin gold – så får man en sprød, karamel-agtig skorpe, og behøver ingen glasur
- Bages i en forvarmet ovn ved 160º (varmluft) i ca. 30 minutter