Moussaka med pip!

Jeg har vidst skrevet det før. Men jeg elsker simpelthen lasagne!
Det smager bare SÅ godt! Og som bonus, så er det jo super nemt at lave!

Jeg har før givet jer opskrifter på moussaka med oksekød og på squasagne! I dag får I så en ny udgave af moussaka’en – nemlig en kyllinge version.

Retten opstod egentligt ved en tilfældighed.
Madplanen sagde moussakka, men vi havde ikke noget oksekød i fryseren. Dagen før havde jeg så købt to pakker kyllingefars på tilbud og det blev så min redning! For auberginerne var ved at synge på sidste vers.

Så jeg ristede kyllingefarsen, og jeg må sige at kæresten var skeptisk!! Heldigvis blev han positivt overrasket, og det gjorde jeg faktisk også! Hold op hvor det smagte skønt! Og der var rigeligt til madpakken i to dage!
Så nu sidder jeg her med min tomme madkasse og overvejer hvornår vi skal have moussaka med fjer igen!?


Moussaka med kylling Moussaka m. kylling

800 g. kyllingefars
1 stk. rød peberfrugt
100 g. spinat
1 ds. tomatpuré
1 ds. hakkede tomater
2 tsk. peber, 2 tsk. salt og 2 tsk. allround krydderi
250 ml. madlavningsfløde
2 auberginer
100 g. revet ost (jeg brugte rød cheddar)

  • Kyllingefarsen hældes i en stor gryde og brunes i en smule fedtstof ved medium varme
  • Snit peberfrugterne i små tern og varm dem med kødet.
  • Snit spinaten i grove stykker og hæld i gryden sammen tomatpuré, hakkede tomater og krydderier
  • Lad det småsimre mens du ordner auberginerne
  • Auberginerne skylles under koldt vand. Toppen skæres á og auberginerne skæres i tynde skiver. Jeg skar den ene aubergine på langs og den anden på tværs, da det passede bedst med mit fad. Pas på skiverne ikke bliver alt for tykke!
  • Byg din lasagne op med kød i bunden, en smule revet ost, aubergine og begynd så forfra
  • Slut á med et lag auberginer og hæld madlavningsfløden over
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º i 35 minutter (varmluft)
  • Drys ost på toppen og bag i yderligere 10 minutter
  • Lad hvile i 5-10 minutter inden servering

TIP: Server med revet hvidkål, eller en lækker salat.

About

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]
%d bloggers like this: