Det er slut! Sommeren er ovre og tilbage står vi med blæst, regn og kulde – EFTERÅR! Brrr…
Koldt vejr kalder på varme retter.
I dag stod menuen på en gammel klassiker i nye klæder. Kokken var i tryllehumør og fik fremstillet endnu en favorit: Mørbradgryde! -En ret der gav varme og glæde (for en stund)
Mørbradgryde
Ingredienser
- 1 svinemørbrad ca. 455 g
- 1 pk bacon
- 1 løg
- 1 rødløg
- 250 g champignon
- salt, peber, paprika
- 3 tomater
- 1 squash
- 250 ml madlavningsfløde
Sådan gør du
- Puds mørbraden og skær den i mundrette stykker
- Skær bacon i små stykker
- Put bacon og mørbrad i wokken og svits
- Løgene snittes i fine tern og puttes i retten sammen med halve champignon
- Tilsæt godt med krydderi – start med 1 tsk af hver
- Hak squash og tomat i grove stykker og put i gryden når de øvrige ingredienser er brunede
- Sæt låg på og lad væsken fra agurk og tomat trænge ud i kødet (det må gerne småsimre længe)
- Tilsæt madlavningsfløden og lad småkoge i omkring 20 minutter
Noter
Næringsindhold pr 100 g
Energi: 78 kcal
Fedt: 4,1 g
Kulhydrat: 2,3 g
Protein: 7,1 g
Tip: Servér mørbradgryden med en god mos.
Prøv f.eks. madfidusens blomkålsmos eller gå med en klassisk kartoffelmos.
Prøv f.eks. madfidusens blomkålsmos eller gå med en klassisk kartoffelmos.

