Mission Madpakke: Grøntsagsmuffins

Så har jeg været på mission i køkkenet igen. Denne gang var opgaven simpel: Lav noget nyt, spændende og lækkert til madpakken! – sagde jeg simpel?

Min muffinform bliver brugt for lidt. De gange jeg har bagt muffins har 12 ikke været nok og derfor er de blevet bagt i papirforme. Jeg bruger den til mine æg og bacon muffins en sjældent gang i weekenderne, men det kan stadig tælles på to hænder hvor mange gange det har været aktuelt. Det skal der laves om på!

Til den store “debut” har jeg valgt at lave grøntsagsmuffins.

Jeg tænkte at det måtte være lidt i stil med fyldet i en tærte og så gik jeg ellers på rov i køleskabet. Det kom der disse squash/kål/gulerods muffin med skinke og coctailpølser ud af. – Grøntsagsmuffins med skinke og coctailpølser.

Og lad mig bare afsløre: MUMS!


Grøntsagsmuffin – med skinke og coctailpølser Grøntsagsmuffins
(6 store eller 12 små)

3 æg
2 æggehvider
2 tsk peber
1 tsk salt
1 dl. mælk/piskefløde/madlavningsfløde (kan evt. erstattes af et ekstra æg)
½ squash
1 stor gulerod
en lille håndfuld revet hvidkål
100-150 g. skinkestrimler
5 stk coctailpølser

  • Slå æggene ud i en skål og tilsæt krydderierne
  • Pisk luftig med elpiskeren til det skummer
  • Bland mælkeproduktet i
  • Snit grøntsagerne i fine tern og fordel i muffinformene (ikke papir, da de klistrer fast i æggemassen)
  • Skær pølserne i tynde skiver og fordel i formene sammen med skinkestrimler
  • Hæld æggemassen udover
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º i ca. 15 minutter

Grøntsagsmuffins

About

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]