Er det kun hjemme hos os, at efteråret skriger på suppe?
Kolde, blæsende eller regnfulde dage, hvor man bare fryser helt ind i knoglerne. Så er der intet som en suppe (eller kop varm kakao) at få varmen på. Og hvad endnu bedre er, så er det en fantastisk måde at tømme grøntsags skuffen for de sidste rynkede grøntsager på! Ren vind-vind!
Hokkaido Suppe
Ingredienser
- 250 g hokkaido græskar
- 2 stk gulerødder store
- ½ gul peberfrugt
- 1 løg ca 130 g
- 20 g smør
- 5 dl vand
- 1 fed hvidløg
- 1 knsp ingefær gerne frisk, men pulver kan også bruges
- 1 tsk sukrin gold
- 1/4 tsk Sriracha chili sauce
- 1 dl fløde
- 2 tsk limesaft
Sådan gør du
- Græskar, gulerod, peberfrugt, skylles, evt. skrælles og skæres i skiver/tern
- Løgene puttes i en gryde og svitses i smøret. Når de har opnået en gylden farve tilsættes de øvrige
- Når løgene er gyldne tilsættes de øvrige grøntsager.
- Lad stege i ca. 5 minutter
- Tilsæt da vand, sukrin gold, hvidløg og ingefær
- Giv suppen et opkog og lad da simre i 25-30 minutter
- Blend suppen med stavblenderen til den har en jævn konsistens
- Tilsæt chilisauce, limesaft og fløde og giv det hele et opkog.
Noter
Tip: Spis suppen som den er, eller servér med lidt stegt bacon ved siden af eller med kødboller.



Mmmm, intet efterår uden græskarsuppe. Jeg er fan.