Madfidusen fylder 1 år! Det skal fejres med flagkage!

HunnoIdag er en helt speciel dag her på madfidusen.dk! Der skal nemlig fejres ikke bare én, men to fødselsdage idag!

For præcis et år siden blev min lille hund, Dexter, født. Lidt pudsigt, at det skete på netop den dag, hvor jeg udgav mit første indlæg her på bloggen! Jep – Madfidusen.dk holder også fødselsdag.

Bloggens første opskrift var min udgave af de meget populære bananpandekager. Der findes oceaner af forskellige variationer af netop disse pandekager, så desværre er min version aldrig blevet det store hit i andres hjem, end mit eget. Men hvis du allerede har en lækker opskrift på bananpandekagerne, kan jeg anbefale dig at prøve bærmoussen, der også er en opskrift på! Den er nemlig helt perfekt, netop til bananpandekager!

Min vision for bloggen var ikke at det skulle komme så vidt – ja jeg havde ihvertfald ikke drømt om at det skulle blive så stort. I starten havde jeg tænkt det som en side til mig selv og den nærmeste familie, som også var interesseret i en kostomlægning, hvor jeg ville dele alle de gode opskrifter. Dem, der virkede og som jeg troede de ville få glæde af. Men pludselig begyndte “fremmede” også at synes om siden, og inden jeg fik set mig om, var der 400 Facebook følgere i november 2014! Og siden da er tallet stille og roligt steget. I skrivende stund skriver vi +3600 følgere! Hvor er det bare fantastisk.

Har du endnu ikke liket min facebookside, så finder du den lige her.
Du kan også følge med på Instagram eller blive inspireret på Pinterest.

 

I månederne op til lanceringen af min blog, var jeg flittig Instagram-bruger, og kæresten havde allerede lært at spise sin mad kold, fordi der liiiige skulle tages billeder! Jeg havde også lavet en lukket gruppe for min mor og jeg, hvor jeg lagde de gode opskrifter! Jeg var ikke helt klar til offentligheden! Og er det måske stadig ikke helt! Jeg vil helst være anonym, og vil hellere give mine kollegaer en opskrift i hånden end give dem et link til min blog!
Jeg synes det er pinligt! Hah! Og det lyder ret dumt, når man sådan får det ned på papir..? Eller tastatur/skærm hedder det nok nærmere. Men det gør det ikke mindre sandt. Genert vil jeg nok altid være!

Nåh men det var nok historiefortælling og beretninger fra mine spæde blogger-dage!
Nu skal fødselsdagen fejres, og en fødselsdag fejres altså aller bedst med kage!


Flagkagen.1Flagkage
(1 springform, ca. 20 cm. i dm.)

Denne opskrift består af tre dele: Kagen, cremen og pynten

Kagebunde
3 æg
5 dadler
10 g. kokosolie
1 spsk. vand
45 g. affedtet mandelmel
1 tsk. bagepulver
Rød farve -enten frugt farve eller pastafarve

 • Æggene deles i blommer og hvider
 • Hviderne piskes stive – når du synes de er stive nok, så pisk dem lige to minutter ekstra!
 • I den anden skål piskes blommer, dadler, kokosolie og vand godt sammen. Massen skal være jævn og uden klumper
 • Mandelmel og bagepulver tilsættes – der røres til massen er jævn
 • Hviderne vendes i kagedejen
 • Bland den røde farve i dejen, til den har den rigtige farve (jeg brugte 5 spsk. frugtfarve)
 • Når dejen er jævn hældes halvdelen i en springform – min har slip-let-belægning og behøver derfor ikke at blive smurt – diameteren måler ca. 20 cm.
  Har man to lige store springforme, bages bundene på samme tid. Har man, som jeg, kun 1 form, må man bage over to omgange
 • Bages ved 160º (varmluft) i ca. 20 minutter
 • Imens kagerne bager, kan man forberede cremen (men vent med husblas’en, til cremen skal bruges)
 • Når bundene er kolde, skæres de ud som vist på billedet herunder – jeg brugte en kop til at skære efter.

Flagkage2

Kagecreme
Denne kagecreme er lidt syrlig i det. Er man mere til en sød creme, kan man med fordel tilsætte lidt ekstra sødning.

5 bl. husblas
250 g. græsk yoghurt
100 g. flødeost
50 g. sukrin
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. citronsaft

 • Husblassen sættes i blød i koldt vand
 • De øvrige ingredienser røres sammen i en skål
 • Når massen er jævn, er den klar
 • Sæt den evt. i køleskabet, til bundene er klar
 • Husblasen knuges fri for vand og smeltes over et vandbad (hæld husblassen i en lille gryde, som sættes i en større gryde hvor der er vand i bunden
 • Vent til husblassen er smeltet – det er vigtigt at vandet ikke sprøjter heri
 • Sluk for varmen og hæld husblassen i cremen i en lind stråle mens der røres godt rundt
 • Fordel fyldet i en sprøjtepose/frysepose
 • Klip et lille hul og fordel cremen, som vist herunder

Flagkage

Pynt
10 g. mørk chokolade (7+%)

 • Brug resten af kagecremen til at smøre uden på kagen – Husk siderne!
 • Smelt chokoladen over vandbad og sprøjt det på med en teske

 

Sæt kagen på køl, indtil den skal serveres!

 

About

2 thoughts on “Madfidusen fylder 1 år! Det skal fejres med flagkage!

 1. Hejsa. Hvordan pisker du dadlerne? Hakker du dem fint, eller hvordan? Eftersom du skriver at dejen skal være jævn og uden klumper 😉 og kan man evt bruge mandelolie istedet for kokos?

  1. Hej Mathilde
   Først udstenes dadlerne og lægges i skålen (hele) sammen med blommerne og olien. Jeg gør ikke andet ved dadlerne end dette. Derefter pisker jeg med elpiskeren – i et godt stykke tid – så kommer det helt af sig selv, at dejen bliver ensformig/jævn ☺️
   Mht. udskiftning af olien kan du sagtens bytte kokosolien ud med mandelolien ☺️

   Vh. Line/Madfidusen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[TOP]