Der er nu intet som lune, friskbagte boller på en grå regnfuld vinterdag, serveret med en lækker kop varm kakao.
Og nu tænker du måske. Ja ja – endnu en glutenfri bolleopskrift man kan knække en tand på. Eller endnu en flad LCHF bolle, der ikke hæver op – mig narrer du ikke..
Men pak blot de negative tanker sammen! Det her – det er guf! En vaske ægte bolle, med lufthuller, der sågar hæver ved bagning. Smagen er heller ikke tosset, så frem med smøret og sæt tænderne i en rigtig bolle!
Og det bedste er – at bollerne også smager godt imorgen! Og i overmorgen…. De behøver ikke engang at komme på brødristeren for at blive eat-able.
God weekend – og rigtig god bagelyst
4 æg
30 g. smør (smeltet)
1 dl. piskefløde
50 g. affedtet mandelmel
3 spsk. fiberhusk
1 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
2 tsk. bagepulver
- Æggen slås ud i en skål og piskes luftige med elpiskeren.
- Tilsæt det smeltede smør og fløden
- Mandelmel, fiberhusk, kardemomme, salt og bagepulver blandes sammen
- Bland de våde og tørre ingredienser sammen
- Lad blandingen hvile i 10 minutter
- Del dejen i fire klumper og rul til fire kugler
Form bollerne med våde hænder – så klistrer dejen ikke - Bages i en forvarmet ovn ved 175º (almindelig) i 35-40 minutter
Tip: Tag ikke bollerne ud for tidligt, da de da falder sammen. - Lad bollerne nedkøle