Low carb cottage pie m. blomkålsmos og oksekød

CottagePie03
For laaaang tid siden, startede jeg et projekt her på bloggen, der hed mad fra andre lande. Ja faktisk hedder projektet det endnu, men der er ikke blevet tilføjet noget nyt meget længe. Projektet er dog ikke dødt, og det sker da også fra tid til anden, at registeret får lidt nyt indhold. – Som f.eks. idag!

Mit udgangspunkt for projektet var en Facebookundersøgelse, hvor jeg spurgte efter inspiration til hvilke retter der kom fra andre lande. Jeg er endnu ikke nået igennem listen, så der er fortsat massere af godt forude!

Så langt så godt!

En af idéerne på listen var Sheperds Pie, og den har virkelig været på min to-try liste længe. Men hver gang jeg tænkte den skulle på menuen, så havde vi enten lige fået noget med oksekød, eller også havde jeg brugt mine blomkål andetsteds. Øv øv!

Men nu lykkedes det mig langt om længe at få det hele til at hænge sammen. Jeg søgte nettet tyndt for inspiration, og endte med at sammensætte opskriften I får i dag. I min efterfølgende research, hvor jeg søger yderligere indformation om rettens baggrund opdager jeg dog, at jeg i virkeligheden slet ikke havde lavet Sheperds Pie, men Cottage Pie i stedet for.

I daglig tale er der faktisk ikke forskel på sheperds- og cottage pie! Folk bruger ordene lidt i flæng om en ovnret med hakket kød i bunden og kartoffelmos på toppen! Jeg vidste også godt at en rigtig Sheperds Pie skulle laves med hakket lammekød, og min version derfor allerede afveg der – udover at jeg selvfølgelig bruger blomkålsmos i stedet for kartoffelmosen. Men faktisk er forskellen på cottage pie og sheperds pie netop kødet. En cottage pie er nemlig lavet med oksekød!

Så derfor får I ikke opskriften på en Sheperds Pie i dag, men en low carb Cottage Pie i stedet for!


CottagePie03Cottage pie
(3-4 personer)

Opskriften består af tre dele: Kødsovs, blomkålsmos og cottage pie

3 fed hakket hvidløg
1 mellemstort løg
400 g. hakket oksekød
2 gulerødder, revet
1 lille ds. tomatpuré
2 spsk. barbecuesauce
salt, peber, timian og oregano (1 tsk. af hver)

 • Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og puttes i en gryde, hvor det svitses i lidt fedtstof
 • Tilsæt kødet og brun det af.
 • Gulerødderne rives og blandes med kødet
 • Tilsæt tomatpuré, barbecuesauce, 1 dl. vand og krydderier
 • Lad småsimre mens blomkålsmosen tilberedes

CottagePie01Blomkålsmos
1 hel blomkål (ca. 700 g.)
2 spsk smør
100 g. neutral flødeost
50 g. revet mozarella
Salt, peber

 • Skær blomkålen ud i mindre buketter
 • Hæld vand i en gryde og kog blomkålsbuketterne her i (15-20 minutter)
 • Stik i kålen med en gaffel – når de ikke sidder fast længere er de færdige
 • Hæld vandet fra blomkålen
 • Hæld blomkålen i en skål og mos med stavblenderen
 • Tilsæt smør, flødeost, osten og rigeligt med salt og peber

CottagePie02Cottage Pie

 • Kødsovsen hældes i et ildfastfad
 • Blomkålsmosen lægges ovenpå – enten vha. sprøjtepose eller ved at smørre det fladt henover kødsovsen
 • Drys lidt ost på toppen
 • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i 20 minutter (til osten er gylden)

Serveres med lidt frisk salat “on-the-side”

Bon appetit!

Tip: Resterne smager formidabelt dagen efter i madpakken.

CottagePie03

CottagePie04

6 thoughts on “Low carb cottage pie m. blomkålsmos og oksekød

 1. Pia Jeannet Djurslev

  Lavede det her til aften og det smagte super godt, mine piger var også vild med den ret 🙂

  • Madfidusen

   Det kan da godt være at jeg lige skal skrive i opskriften, at man skal hælde vandet fra, hvis det kan give forvirring?
   For ja, så bliver mosen da ret våd 😀
   Tak for tippet Maibritt 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.